• După cinci ore de la priveghiul ei de vineri, rudele care se pregăteau să îi schimbe hainele înainte de înmormântare au găsit-o respirând.
  • Montoya se află acum din nou în spital, la terapie intensivă.
  • Ministerul ecuadorian al sănătății a înființat o comisie pentru a investiga incidentul.

Cei care au participat la ceremonia de înmormântare a unei bătrâne ecuadoriene au fost surprinși să descopere că aceasta este încă în viață. Bella Montoya, în vârstă de 76 de ani, a fost declarată moartă săptămâna trecută în urma unui presupus accident vascular cerebral, scrie BBC.

După cinci ore de la priveghiul ei de vineri, rudele care se pregăteau să îi schimbe hainele înainte de înmormântare au găsit-o gâfâind după aer. Montoya se află acum din nou în spital, la terapie intensivă, iar ministerul ecuadorian al sănătății a înființat o comisie pentru a investiga incidentul.

Într-o declarație, ministerul a precizat că femeia a intrat în stop cardiorespirator – o pierdere a respirației și a funcțiilor cardiace – și nu a răspuns la încercările de resuscitare. Medicul de gardă a confirmat decesul acesteia.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

Fiul ei, Gilber Rodolfo Balberán Montoya, a fost citat de presa locală, care a declarat că mama sa a fost internată în jurul orei 09:00, iar la prânz un medic mi-a spus că aceasta a murit”. Montoya a fost așezată apoi într-un sicriu timp de câteva ore, până când a fost văzută de membrii familiei încercând să respire.

O înregistrare video postată pe rețelele de socializare o arată pe aceasta zăcând într-un sicriu deschis și respirând greu în timp ce mai multe persoane se înghesuiau în jurul ei. Paramedicii sunt văzuți apoi sosind și observând-o pe Montoya înainte de a o muta pe o targă și de a o urca într-o ambulanță.

Acum se află la terapie intensivă în același spital unde medicii i-au declarat decesul. Agenția de știri AFP l-a citat pe Balberán: Încetul cu încetul, înțeleg ce s-a întâmplat. Acum mă rog doar ca starea de sănătate a mamei mele să se îmbunătățească. O vreau în viață și lângă mine”.

Citește și: