• 47% dintre americani consideră că acuzațiile împotriva lui Trump sunt motivate politic, potrivit unui sondaj ABC/Ipsos.
  • Joi, Trump a anunțat că a fost pus sub acuzare de către avocatul special Jack Smith pentru 37 de capete de acuzare federale.
  • În rândul partidelor politice, 86% dintre democrați și 45% dintre independenți au declarat că susțin punerea sub acuzare.

În timp ce aproape jumătate dintre americani susțin cea de-a doua punere sub acuzare a fostului președinte Donald Trump în legătură cu presupusa sa manipulare a unor documente clasificate după ce a părăsit funcția, mulți consideră, de asemenea, că aceasta a fost motivată politic, scrie Fox News.

Joi, Trump a anunțat că a fost pus sub acuzare de către avocatul special Jack Smith pentru 37 de capete de acuzare federale legate de păstrarea ilegală de documente clasificate, descriind ancheta drept cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din toate timpurile”.

Un sondaj recent ABC/Ipsos realizat după punerea sub acuzare șocantă a arătat că 48% dintre americani consideră că Trump a fost acuzat pe bună dreptate în cazul documentelor clasificate, în timp ce 35% nu cred că ar fi trebuit să fie pus sub acuzare. Aproximativ 17% au declarat că se simt nesiguri dacă fostul președinte ar fi trebuit să fie pus sub acuzare a doua oară.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În rândul partidelor politice, 86% dintre democrați și 45% dintre independenți au declarat că susțin punerea sub acuzare, în timp ce majoritatea republicanilor, 67%, nu sunt de acord cu acuzațiile aduse lui Trump. În rechizitoriul desigilat se afirmă că, în timpul președinției sale, Trump a adunat ziare, tăieturi de presă, scrisori, notițe, cărți, fotografii, documente oficiale și alte materiale în cutii de carton pe care le-a păstrat la Casa Albă”. Smith a mai afirmat că Trump a arătat documente clasificate altor persoane de două ori în 2021.

Potrivit sondajului, 47% dintre americani cred că acuzațiile împotriva lui Trump sunt motivate politic, 37% au declarat că nu cred că politica este la baza anchetei, iar 16% nu știu. Aproximativ 42% dintre americani cred că acuzațiile sunt foarte grave, în timp ce 28% nu cred că acuzațiile aduse fostului președinte ar trebui luate în serios.

Citește și: