- OMS a declarat că se află „în legătură strânsă” cu autoritățile din Marea Britanie
- Noua variantă de SARS-CoV-2 din Marea Britanie se răspândește mai repede, însă nu este considerată a fi mai periculoasă
- Zonele din Marea Britanie afectate de noua tulpină se află sub restricții mai dure
Conform BBC, OMS a declarat că ține legătura cu autoritățile din Regatului Unit, odată cu apariția noii tulpini de SARS-CoV-2.
Se crede că noua variantă de SARS-CoV-2 este mai contagioasă, însă nu și mai periculoasă, conform sursei citate.
Multe zone din sud-estul Angliei, inclusiv Londra, se află sub un nivel mai dur de restricții, cu scopul de a opri răspândirea.
Guvernul olandez a interzis zborurile din Marea Britanie către Olanda după ce a descoperit un caz de infecție cu noua tulpină Covid-19, care circulă în Regatul Unit. Interdicția intră în vigoare începând de duminică, 20 decembrie, și va fi în vigoare până la 1 ianuarie.
Totuși, OMS a spus că „riscul ca noua tulpină să fi ajuns în Olanda ar trebui minimalizată cât de mult se poate”, în timp ce guvernul olandez a declarat că „va colabora în zilele ce urmează cu alte state membre din UE, pentru a găsi soluții de limitare a riscului ca noua tulpină de virus să fie adusă din Regatul Unit”
Noua variantă de Coronavirus
OMS a postat pe Twitter că se află în legătură strânsă cu autoritățile din Marea Beritanie, privind noua variantă de Coronavirus.
We’re in close contact with UK 🇬🇧 officials on the new #COVID19 virus variant. They’ll continue to share info & results of their analysis & ongoing studies. We’ll update Member States & public as we learn more about the characteristics of this virus variant & any implications.— World Health Organization (WHO) (@WHO) December 19, 2020
Marea Beritanie studiază noua variantă de coronavirus, iar OMS va ține la curent statele membre pe măsură ce află informații noi.
Deși există o „doză considerabilă de incertitudine”, prim-ministrul Boris Johnson a zis că noua varianta ar fi cu 70% mai contagioasă.
Autoritățile au spus că încă nu există dovezi care să sugereze că noua varianta ar avea o rată de mortalitate mai mare sau că ar reacționa diferit la vaccinuri sau tratamente.
„Cred că această situație va înrăutăți lucrurile, însă putem fi optimiști, odată ce avem vaccinul – gândindu-ne că vaccinul va fi eficient” a declarat Profesorul Chriss Whitty, consilierul medical șef al Angliei.