• Avem nevoie de 300 de ani până echilibrăm diferența dintre barbati și femei.
  • În România sunt aproape 600.000 de femei acționare sau asociate în companii active pe piața.
  • Româncele activează în domeniile IT&C, administrație publică și alte industrii atractive.

Drepturile femeii sunt încălcate și amenințate în întreaga lume. Mai avem nevoie de trei sute de ani până echilibrăm diferența dintre barbati și femei, spune ONU. Nu și în România.

„România stă foarte bine. Cred că suntem în topul țărilor europene ca și echilibru pe aceeși poziție între doamne și domni. Este absolut remarcabil, cel puțin așa mi-au dat mie până acum cifrele și mă bazez mult pe cifrele Eurostat, să știți.

O să rămâneți uimiți, dar România din punctul ăsta de vedere pare o națiune foarte emancipată. Națiunile emancipate economic, social, politic sunt națiuni care oferă echilibru de oportunitate și sunt oportunități profesionale absolut gale pentru doamne și domni.” , spune Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Femeilor le merge bine

În România, femeile au ajuns câștige în unele cazuri mai bine decât bărbații. Sunt proape 600.000 de femei acționare sau asociate în companii active pe piață. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, româncele au înregistrat cele mai mari venituri în IT, urmate de administrație publică și alte industrii atractive.

Cristina Chiriac, antreprenor President at CONAF: Cred că acele femei care astăzi au ajuns să câștige, în numite domenii, mai mult decât bărbații sau acele femei care astăzi dețin fucții mai mari decât alți bărbați, este vorba doar despre un exercițiu de performanță.

Normalitatea egalității deja nu se mai traduce prin sex feminin sau masculin, ci se traduce prin parteneriate pe bază de performanță și cu un nivel de educație ridicat. Cred că principiul de educație contiună trebuie să fie unul obligatoriu pentru toate țările membre UE. Și mai cred că femeile trebuie să fie implicate și în politică.”

Peste un sfert dintre femeile din România lucrează în domeniul serviciilor, în timp ce 25% dintre acestea activează ca specialişti în diverse domenii de activitate, potrivit INS. Anul trecut 30,2% dintre femei au fost absolvente a învățământului superior.