Orban îl atacă pe Iohannis: Soluţionarea crizei trebuia să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei

ludovic orban la o conferinta de presa la pnl. Ludovic Orban, fost președinte PNL. Foto: Facebook

„Soluţionarea crizei politice şi guvernamentale este o urgenţă naţională şi trebuia să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei. Ieşirea din acest impas politic este o chestiune care ţine exclusiv de voinţă şi bună-credinţă, nu de presupuse exerciţii de reflecţie şi penitenţe din partea partidelor”, susţine Ludovic Oban.

În opinia lui, soluţia este clară, simplă: „refacerea coaliţiei de guvernare în jurul Partidului Naţional Liberal, împreună cu USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale”.

„Totodată, este chiar cel mai prost moment pentru a face experimente politice cu cineva care să înveţe acum să conducă un Guvern. Alternativa, în actuala ecuaţie şi configuraţie parlamentară, este ca PNL să ajungă în Opoziţie, ceea ce se va întâmpla într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat, dacă în acest moment apelează la susţinerea parlamentară a PSD. Este aritmetică parlamentară simplă pentru oricine este lucid şi evaluează obiectiv un astfel de scenariu”, mai spune Orban.

Acesta îi îndeamnă pe toţi actorii politici şi instituţionali să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate în deciziile care vor urma pentru că acestea vor afecta pe termen lung atât viitorul României, cât şi viitorul Partidului Naţional Liberal.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să se întrunească şi să găsească „abordări mature”.