• Palatul Buckingham a început să planifice înmormântarea Regelui Charles al III-lea.
  • „Este mult mai bolnav decât lasă Palatul Buckingham să se înțeleagă“, spune o sursă din palat.
  • Încoronat la vârsta de 73 de ani, regele Charles al III-lea a ajuns pe tronul Marii Britanii la 6 mai 2023.


Palatul Buckingham a început să planifice înmormântarea Regelui Charles al III-lea, după ce monarhul britanic a primit recent un diagnostic crunt. Potrivit unei surse din Palatul Buckingham, planurile pentru funeraliile monarhului domnitor sunt deja stabilite.

Conform unor surse, cortegiul său funerar va fi numit operațiunea „Menai Bridge” denumită așa după primul pod din fier suspendat din Țara Galilor. După ce monarhul britanic a primit diagnosticul de cancer, persoane din interiorul familiei regale au împărtășit mai multe detalii despre planurile de înmormântare, care sunt priorități oportune.

Unii cred despre cancerul lui Charles că este mai grav decât se spune, iar potrivit informatorului, operațiunea „Menai Bridge” include transferul corpului lui Charles din Sala Tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. Nouă zile mai târziu va avea loc înmormântarea oficială în cavoul regal de la castelul Windsor. „Va avea tot fastul care se cuvine unui monarh britanic”, a adăugat sursa. Planurile de înmormântare vin după ce regelui i s-ar mai fi dat doar 2 ani de trăit. „Regele Charles este mult mai bolnav decât lasă palatul să se înțeleagă și pur și simplu nu mai este în stare să-și conducă familia, interesele coroanei și să îndeplinească îndatoririle zilnice”, a adăugat aceeași sursă.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

The New York Times a scris săptămâna aceasta că Kate este cel mai popular membru al familiei regale după William, iar pe umerii ei va cădea o presiune greu de controlat. Viitorul monarhiei atârnă doar de un fir, iar acel fir este chiar Kate. Regele Charles trebuia să apară astăzi pentru prima dată în public la un eveniment regal după diagnostic, dar și absența prințului William și a soției sale, Kate, vor scoate în evidență cât de mult s-a restrâns monarhia britanică.

Citește și