Televiziunea rusă de stat a difuzat imagini cu vila din Germania în care a stat liderul opoziţiei, Alexei Navalnîi, în timpul în care s-a recuperat după ce a fost otrăvit, relatează The Moscow Times.

Ancheta, care a fost intercalată cu clipuri din investigaţia lui Alexei Navalnîi cu privire la presupusul palat al lui Vladimir Putin de la Marea Neagră, a fost difuzată duminică, în cadrul uneia dintre cele mai vizionate emisiuni din ţară.

Ironii la adresa lui Alexei Navalnîi

Acuzându-l pe Navalnîi că s-a bucurat de acelaşi lux de care l-a acuzat chiar el pe Putin, programul „Vesti Nedeli” al canalului de televiziune Rossia 1 îmbină filmările cu drone cu un tur al vilei din Freiburg, făcut chiar de către arhitect. Corespondentul televiziunii intră în piscina vilei, foloseşte termenul greşit pentru „nămol” şi face aluzie la o presupusă cameră din palatul de la Marea Neagră.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Peria de toaletă este aici”, spune corespondentul Rossia 1, referindu-se la presupusa perie de toaletă în valoare de 700 de dolari pe care ar avea-o Putin.

Potrivit materialului difuzat deRossia 1, Alexei Navalnîi a cheltuit aproximativ 30.000 de euro pentru a sta în respectivul imobil timp de două luni, înainte de a se întoarce în Rusia.

Materialul video de şapte minute a fost însoţit de un alt segment, în care agenţiile de informaţii din Occident sunt acuzate că au finanţat ancheta video a lui Navalnîi, care a adunat peste 110 de milioane de vizualizări în cele trei săptămâni de la publicare.

„Scopul a fost cu siguranţă de a îi face rău preşedintelui Putin în calitate de lider al ţării şi, în consecinţă, Rusiei”, a spus Dmitry Kiselyov, prezentatorul emisiunii, care a sugerat că Navalnîi este un agent străin.

Clipul similar cu cel făcut de Navalnîi vine la câteva zile după ce un tribunal din Moscova l-a condamnat pe Alexei Navalnîi la aproape trei ani de închisoare. Navalnîi a fost otrăvit cu Novichock, la comanda lui Putin, susţine el.

Televiziunea de stat a respins afirmaţiile potrivit cărora Vladimir Putin deţine proprietatea de la Marea Neagră, despre care Navalnîi estimează că valorează mai mult de 1,5 miliarde de dolari. Miliardarul Arkady Rotenberg, un apropiat al lui Putin, a declarat că el este adevăratul proprietar al palatului.