• Papa Francisc și-a început vizita în orașul Marsilia, un loc care are simbolul speranței.
  • Vizita Papei are ca scop susținerea apelului său pentru primirea în siguranță a migranților.
  • După rugăciunea de la catedrala, Papa a ținut o rugăciune pentru cei care au murit pe mare.

Papa Francisc și-a început vineri vizita de două zile în orașul portuar Marsilia, în sudul Franței, cu o rugăciune mariană în catedrala Notre Dame de la Garde, cunoscută și sub numele de Buna Mamă, un loc emblematic care este un simbol al speranței și protecției pentru marinarii, pescarii și locuitorii din Marsilia, scrie Associated Press.

Vizita Papei Francisc are ca scop susținerea apelului său pentru ca regiunea mediteraneană a Europei să fie un loc de primire pentru migranți. La catedrala emblematică, situată la sud de portul vechi, Papa Francisc a salutat clerul diecezan, descriind Marsilia ca fiind „un veritabil punct de întâlnire a popoarelor”.

Contextul vizitei Papei Francisc

Vizita Papei Francisc, programată cu câteva luni în urmă, a venit în contextul în care dilema migranților din Europa este din nou pe prima pagină a ziarelor, după ce insula italiană Lampedusa a fost copleșită săptămâna trecută de aproape 7.000 de migranți care au sosit într-o zi.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

După rugăciunea de la catedrala din Marsilia, Papa Francisc a ținut o rugăciune interconfesională la un monument dedicat celor care au murit pe mare, un număr estimat la peste 28.000 din 2014, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație.

Citește și: