• Suveranul pontif a vorbit despre sprijinul pe care părinții ar trebui să îl arate în relația cu ai lor copii homosexuali.
  • Papa Francisc a spus că, deși Biserica nu poate accepta căsătoria între persoane de același sex, aceasta poate sprijini legile privind uniunile civile pentru a le oferi partenerilor gay drepturi comune.
  • În Statele Unite și Germania, parohiile și preoții au început să binecuvânteze uniunile între persoane de același sex.

Papa Francisc a declarat miercuri, în cadrul audienței sale săptămânale, că părinții copiilor homosexuali nu ar trebui să-i condamne pe aceștia, ci să le ofere sprijin. El a adus în discuție dificultățile cu care se pot confrunta părinții în această situație.

Printre aceste probleme se numără: „părinții care văd orientări sexuale diferite la copiii lor și cum să gestioneze acest lucru, cum să își însoțească copiii și să nu se ascundă în spatele unei atitudini de condamnare”, a spus Papa Francisc. Anterior, el a precizat că homosexualii au dreptul să fie acceptați de familiile lor în calitate de copii și frați.

De asemenea, Papa Francisc a mai spus că, deși Biserica nu poate accepta căsătoria între persoane de același sex, poate sprijini legile privind uniunile civile care vizează să le ofere partenerilor gay drepturi comune în domenii precum pensiile și asistența medicală și în probleme de moștenire.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI

Anul trecut, biroul doctrinar al Vaticanului a emis un document care precizează că preoții catolici nu pot binecuvânta uniunile între persoane de același sex. Decizia i-ar fi dezamăgit foarte mult pe catolicii homosexuali.

În unele țări, cum ar fi Statele Unite și Germania, parohiile și preoții au început să binecuvânteze uniunile între persoane de același sex și au existat apeluri pentru ca episcopii să le instituționalizeze.

Conservatorii din Biserica cu 1,3 miliarde de membri au spus că papa – care a trimis note de apreciere preoților și călugărițelor care îi slujesc pe catolicii homosexuali – dă semnale contradictorii cu privire la homosexualitate și îi derutează pe unii dintre credincioși.

În decembrie, un departament al Vaticanului și-a cerut scuze pentru că „a cauzat durere întregii comunități LGBTQ” prin eliminarea de pe site-ul său a unui link către un material de resurse al unui grup catolic de susținere a drepturilor homosexualilor. Acesta era destinat unei întâlniri la Vatican, din 2023, privind viitoarea direcție a Bisericii.

Biserica învață că homosexualii trebuie tratați cu respect și că, deși actele homosexuale sunt păcătoase, tendințele homosexuale nu sunt.