• Suveranul pontif s-a întâlnit cu mitropolitul Hilarion, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse la Budapesta.
  • Papa Francisc a primit o serenadă de la o trupă de romi maghiari care cântau, purtând haine cu motive florale.
  • De când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022, milioane de refugiați au fugit prin Europa Centrală, inclusiv Ungaria, și s-au mutat în alte țări.

Papa Francisc s-a întâlnit sâmbătă cu ucrainenii care au fugit din calea războiului de la granița de est a Ungariei, spunându-le refugiaților că un viitor diferit este posibil, scrie Reuters. Francisc s-a întâlnit cu aproximativ 600 de refugiați, săraci și persoane fără adăpost în cadrul unei vizite la biserica Sfânta Elisabeta din Budapesta, în cea de-a doua zi a vizitei sale, care a început vineri, când a avertizat cu insistență asupra pericolelor pe care le reprezintă naționalismul în creștere în Europa.

Papa Francisc a primit o serenadă de la o trupă de romi maghiari care cântau, purtând haine cu motive florale, și a părut să se bucure de muzică în timp ce aceștia se învârteau în jurul său, în timp ce stătea în scaunul său cu rotile. însă ceea ce a auzit Francisc mai devreme a fost mult mai sobru. Oleg Yakovlev a povestit că el, soția sa Lyudmila și cei cinci copii ai lor au fost nevoiți să părăsească Dnipro în urmă cu un an, în urma bombardamentelor rusești.

Am fost bine primiți aici și am găsit o nouă casă, dar mulți au suferit și încă suferă din cauza războiului”, i-a spus Yakovlev Papei. Așezat în primul rând al bisericii cu familia sa, cel mai mic dintre copiii lui Iakovlev, un băiat de aproximativ patru ani, era amuzat de atenția pe care o primea, făcând fețe către reporteri în timp ce tatăl său vorbea despre rachete, clădiri dărâmate și o călătorie de 1.500 km pentru a ajunge în siguranță.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie 2022, milioane de refugiați au fugit prin Europa Centrală, inclusiv Ungaria, și s-au mutat în alte țări. Aproximativ 35.000 au solicitat statutul de protecție temporară în Ungaria. Papa Francisc a spus că exprimarea compasiunii pentru cei care suferă din cauza sărăciei și a tragediilor este o parte integrantă a faptului de a fi creștin, chiar dacă cei aflați în nevoie sunt necredincioși.

Chiar și în mijlocul durerii și al suferinței, odată ce am primit balsamul iubirii, găsim curajul necesar pentru a continua să mergem înainte: găsim puterea de a crede că nu este totul pierdut și că o
un viitor diferit este posibil”, a spus el. Ulterior, suveranul pontif s-a întâlnit cu mitropolitul Hilarion, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ruse la Budapesta.

Citește și