- Moțiunea intitulată “Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor” a fost depusă pe 17 august
- 205 senatori şi deputaţi, social-democraţii susţin că reprezentanţii Guvernului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus
Parlamentul dezbate luni moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”.
Advertisment
Parlamentul dezbate și votează moțiunea într-o ședință care începe la ora 14.00.
„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, declara la depunerea moțiunii liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.
Recomandări
Recent, acesta spunea că „sunt suficiente voturi” ca moțiunea de cenzură să treacă. Marcel Ciolacu afirma că liderii ProRomânia, ALDE și PPUSL au declarat că deputații și senatorii acestor formațiuni vor vota în favoarea moțiunii de cenzură.
ALDE votează moțiunea de cenzură depusă de PSD „cu două mâini”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.
Cu toate acestea, PNL a anunțat că parlamentarii liberali nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură. „Grupul deputaților PNL nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură, pe care PSD a transformat-o într-un ghem de minciuni. Moțiunea PSD ar fi trebuie să se intituleze: <PSD vrea să dea foc României, în plină pandemie!> Având în vedere faptul că România este în lupta cu pandemia și că suntem cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale și parlamentare, gestul PSD nu este doar neconstituțional, ci și unul profund iresponsabil”, a scris duminică pe Facebook Florin Roman.
USR și PMP au anunțat că nu vor participa la votul pentru moțiunea de cenzură, în timp ce UDMR a susținut că va decide luni cum va vota, cu toate că liderul Uniunii, Kelemen Hunor, spunea că „există cel puțin 1.000 de motive ca UDMR să voteze împotriva Guvernului”, însă există și contraargumente.
Anterior, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus la CCR sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură. El critica PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la țară”, iar Guvernul este „pompier”.
- STUDIU. Cercetătorii cartografiază heliosfera. Ce descoperiri au făcut despre „bula noastră portectoare”
- STUDIU. Tinerii din Generația Z prioritizează experiențele și bunăstarea personală în cheltuielile lor
- China a creat gravitație de 1900 G. Cum funcționează CHIEF
- S-a dat „start vot” în diaspora. Încep trei zile cruciale pentru România
- Ești gata să te îndulcești? Chocolate Saga te așteaptă să guști delicatesele
Partenerii noștri