• Reforma va îmbunătăți stabilitatea, accesibilitatea și sustenabilitatea pieței de energie electrică din Uniune.
  • Silviu Gurlui, expert în energie spune că reforma pieței își dorește o protecție sporită a cetățenilor.
  • Silviu Gurlui: „Consider că o astfel de reglementare pe termen lung ar trebui să se concentreze mai ales în primii 10 ani pe dezvoltarea unei infrastructuri puternice de cercetare”

Parlamentul European adoptă reforma pieței energiei electrice din UE. Reforma va îmbunătăți stabilitatea, accesibilitatea și sustenabilitatea pieței de energie electrică din Uniune, protejând consumatorii împotriva prețurilor volatile și asigurându-le acces la contracte cu preț fix sau dinamic. Silviu Gurlui, expert în energie spune că reforma pieței își dorește o protecție sporită a cetățenilor.

„O astfel de perspectivă pe termen lung este foarte importantă. În contextul cercetării și al investițiilor, China are un nivel semnificativ de investiții, fie că vorbim despre energie sau surse de energie. În cadrul acestei rezoluții europene, se urmărește asigurarea unei protecții pentru cetățeni, însă este clar că este crucial să se înțeleagă diferențele între țări. O stabilizare a prețurilor, în anumite condiții, poate afecta negativ anumite țări în situații de criză”, a explicat Silviu Gurlui, la Aleph News.

Silviu Gurlui: „Consider că o astfel de reglementare pe termen lung ar trebui să se concentreze mai ales în primii 10 ani pe dezvoltarea unei infrastructuri puternice de cercetare, deoarece aceasta este cheia identificării surselor de energie la prețuri accesibile. Această abordare este strâns legată de cercetare, iar aceste centre de cercetare și investiții fac diferența pe termen lung. Exemplul Chinei ne arată importanța investițiilor masive în acest domeniu, deoarece suntem în mare măsură dependenți de componente precum celule solare și altele, care sunt rezultatul acestor eforturi de cercetare și investiții.”

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Citește și