• Partidul Popular European (PPE) a făcut o promisiune în campania electorală. Și anume includerea maternității surogat (GPA) printre cazurile considerate a fi trafic de persoane.
  • Europarlamentarul francez François-Xavier Bellamy (Partdul Republican) a salutat joi recunoașterea de către Parlamentul European a maternității surogat (GPA) ca trafic de persoane.
  • Se arată că „deputații doresc să includă maternitatea surogat în lege ca „scop de exploatare a reproducerii și exploatare a copiilor în instituții rezidențiale”

Europarlamentarul francez François-Xavier Bellamy (Partdul Republican) a salutat joi recunoașterea de către Parlamentul European a maternității surogat (GPA) ca trafic de persoane.

„Maternitatea surogat este, așadar, inclusă de Parlamentul European într-un text de reglementare (…) ceea ce va însemna că mâine, va fi interzisă în întreaga Uniune Europeană, ca parte a luptei împotriva traficului de ființe umane” spune acesta.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Partidul Popular European (PPE) a făcut o promisiune în campania electorală. Și anume includerea maternității surogat (GPA) printre cazurile considerate a fi trafic de persoane.

„Două comitete, cel de libertăți civile și femei, au avut ocazia să voteze revizuirea unei directive europene privind traficul de persoane ”, a explicat europarlamenarul republican, care  a scris și a depus un amendament în acest sens.

Materitatea surogat este, așadar, inclusă de Parlamentul European într-un text de reglementare, care are valoare legislativă și care va însemna că mâine, va fi interzisă în întreaga Uniune Europeană ca parte a  luptei împotriva traficului de ființe umane.

În comunicatul de presă emis la finalul revizuirii, se poate citi că „proiectul de poziție a Parlamentului privind revizuirea regulamentului a fost adoptat (…) cu 69 de voturi pentru, niciunul împotrivă, și 22 de abțineri”, așadar cu o foarte largă majoritate. Se arată că „deputații doresc să includă maternitatea surogat în lege ca „scop de exploatare a reproducerii și exploatare a copiilor în instituții rezidențiale” .

Au mai rămas câțiva pași înainte ca toate acestea să fie finalizate: negocieri cu statele membre și Comisia Europeană.

Trilogurile sunt reuniuni tripartide informale privind propunerile legislative între reprezentanții Parlamentului, ai Consiliului și ai Comisiei, al căror scop este ajungerea la un acord provizoriu asupra unui text acceptabil atât pentru Consiliu, cât și pentru Parlament.

Citește și: