• În Mehedinţi, aproximativ 20 000 de persoane au certificat de handicapat.
  • Peste o mie de dosare de handicap vor fi reanalizate.
  • Directorul DGASPC spune că 10 orbi au permise de conducere.

Persoanele cu dizabilităţi din Mehedinţi încep să se răzgândească, după ce reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului au anunţat că anchetează peste o mie de dosare unde au suspiciunea că este vorba despre bolnavi închipuiţi.

Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinţi, spune că deja a primit solicitări de renunţarea a certificatelor de handicap.

Adrian Bidilici – director DGASPC Mehedinţi: “Avem solicitări de genul ăsta, vă spuneam, nu foarte multe, sunt până-n zece, dar uite că se creează un trend. Avem oameni care vin ei singuri, unii fac adrese, prin care renunţă ei singuri la indemnizaţiile oferite de stat.”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

235, din cele aproape 20 de mii de persoane cu handicap din Mehedinţi, sunt medici, asistenţi medicali, infirmieri şi angajaţi TESA ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Elena Boloi, directorul de îngrijiri medicale al spitalului, susţine că aceste cazuri vor fi analizate şi de medicii de medicina muncii.I ar angajaţii cu cel puţin un handicap, ar putea primi locuri de muncă mai puţin obositoare.

Elena Bololoi – director de îngrijiri medicale SJU Drobeta Turnu Severin: „Noi suntem datori, ca şi instituţie, să le asigurăm condiţii de muncă, în funcţie de problemele de sănătate. Astfel, poate o parte din personal nu mai poate face faţă la acel loc de muncă. Loc de muncă expus la anumite riscuri.”

Anual, pentru persoanele cu dizabilităţi din mehedinţi, statul plăteşte peste două milioane şi jumătate de euro. Mulţi dintre aceşti bolnavi sunt angajaţi ai Consiliului Judeţean, Primăriei din Drobeta Turnu Severin, Spitalului Judeţean de Urgenţă şi Prefecturii Mehedinţi. Numai din scutirea de impozite, bugetul local al Severinului pierde peste 3,5 milioane de euro, spune Marius Screciu, primarul oraşului.

Marius Screciu – primar Drobeta Turnu Severin: “Pentru un oraş ca Turnu Severin este o sumă destul de mare.(…) S-ar putea face multe cu aceşti bani. Vorbim de investiţii în infrastructură, în şcoli, în parcări, locuri de joacă.”