Peste 300 de clădiri în care funcţionează unităţi medicale, fără autorizaţie de securitate la incendiu

Un angajat SMURD echipat cu combinezon de protectie impotriva infectarii cu COVID-19 poate fi vazut in apropierea Spitalului Matei Bals din Bucuresti, vineri 29 ianuarie 2021. Mai multe ambulante au participat la evacuarea pacientilor aflati in pericol in urma izbucnitii unui incendiu intr-unul din pavilioanele spitalului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX

Pavilionul 5 de la Matei Balș, mistuit de incendiu, nu este singurul corp de spital fără autorizație ISU.

În aceeaşi situaţie sunt încă 300 de clădiri. Alte o sută nu au nici măcar aviz de securitate la incendiu, arată un raport publicat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din 16 noiembrie 2020.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus că pavilionul 5 avea doar un aviz, după o zi în care mai marii din Sănătate și IGSU și-au pasat responsabilitatea.

În spitalele care îngrijesc bolnavii Covid, orice scânteie poate declanşa o tragedie, din cauza oxigenului. De verificările staţiilor şi dispozitivelor de Oxigen se ocupă Agenţia Naţională a Medicamentelor şi dispozitivelor medicale.

Am întrebat, după incendiul de la Piatra Neamţ, câte controale au fost făcute anul trecut. Aproape 300, în toate spitalele, pentru toate dispozitivele medicale. Am solicitat şi Institutului Matei Balş să ne spună când au fost făcute ultime controale pentru instalaţiile electrice sau de oxigen în pavilionul 5. Vom afla răspunsul după finalizarea cercetărilor.

Raport IGSU pentru 16 noiembrie 2020

Răspuns ANMDMR pentru Aleph News în 23 noiembrie 2020

Câte dispozitive medicale au fost evaluate în 2020?

Exit mobile version