• Premierul interimar i-a supărat pe liberali cu stilul autoritar
  • Nicolae Ciucă nu e bine văzut de partenerii din UE, pentru că, în calitate de ministru al Apărării, i-ar fi favorizat pe americani la licitațiile pentru achiția de armament
  • Adrian Năstase: Europenii au spus noi vă dăm 80 de miliarde și voi îi dați pe arme americane

Nicolae Ciucă ministrul de la Apărare, părea că a căștigat bătălia pentru a fi desemnat premier. Liberalii s-au repliat însă, alarmați de stilul autoritar al generalului. Abia numit interimar la Palatul Victoria, el a scos din joc mai mulți din oamenii lui Orban.

Printre ei secretarul general al Guvernului și șeful cancelariei premierului care au plecat la ordinul lui Ciucă. Ciuca are si o problema de integrare europeană. G4 Media scrie că Nicolae Ciucă nu e bine văzut de partenerii din UE, pentru că, în calitate de ministru al Apărării, i-ar fi favorizat pe americani la licitațiile pentru achiția de armament. Așa ar fi supărat Germania, Franța și Finlada.

Adrian Năstase, fost premier: „E inadmisibil, din punctul meu de vedere. Aici a fost un calcul greșit, europenii au spus noi vă dăm 80 de miliarde și voi îi dați pe arme americane.”

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Sorina Matei, jurnalist Aleph News: „Nicolae Ciucă are o problemă, pentru că vine din zona militară. Are o problemă cu PNL. Nu este văzut ca un om din PNL. Are o problemă cu USR, care este mai bine conectat la Bruxelles.

Domul Cîțu este același domn Cîțu din februarie, care a fost premierul cacealma al președintelui Klaus Iohannis ca să declanșeze alegerile anticipate. Același domn Cîțu, care cu zece minute înainte de investitura în Parlament și-a retras candidatura. De frică să nu fie numit premier al României. Și așa s-a născut Guvernul Ludovic Orban 2.”