Reacția lui Florin Cîțu, în urma nominalizării ca prim-ministru din partea PNL: „Obiectivul principal este să formăm majoritatea parlamentară”

Florin Cîțu Sursa foto: Profimedia
  • PNL îl va propune pe Florin Cîțu pentru funcția de premier
  • Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Marcel Boloș și Virgil Popescu au fost numele de pe lista scurtă a liberalilor
  • Florin Cîțu și Ludovic Orban au susținut o conferință de presă în care au vorbit despre cum s-a ajuns la această propunere de prim-ministru

Liderii PNL s-au reunit într-o videoconferință pentru a stabili numele pe care îl vor comunica. Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier. Ludovic Orban a declarat într-o conferință de presă cum au ajuns la această propunere.

Orban a spus că președintele Iohannis le-a propus să scrie numele persoanei pe care o propun ca prim-ministru pe o hârtie. Atunci când au dezvăluit numele de pe bilețel au constatat că toți au scris același nume, a spus Ludovic Orban.

„Le mulțumesc colegilor pentru încredere. Pentru mine este o onoare această nominalizare. În perioada următoarea, obiectivul principal este să formăm majoritatea parlamentară pentru a avea cât mai repede un Guvern votat. Este nevoie de un Guvern cât mai repede. Ne vedem zilele viitoare când vom discuta despre negocieri,” a declarat Florin Cîțu.