• PNL îl va propune pe Florin Cîțu pentru funcția de premier
  • Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Marcel Boloș și Virgil Popescu au fost numele de pe lista scurtă a liberalilor
  • Ludovic Orban a mers la Cotroceni pentru a discuta cu președintele Klaus Iohannis despre propunerea PNL

UPDATE 19.30

Cu o singură abținere, Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu. Nu este întâmplătoare această nominalizare, va urma o perioadă dificilă“, a confirmat Ludovic Orban.

„Le mulțumesc colegilor pentru încredere. Pentru mine este o onoare această nominalizare. În perioada următoarea, obiectivul principal este să formăm majoritatea parlamentară pentru a avea cât mai repede un Guvern votat”, a declarat Florin Cîțu.

UPDATE 18.20

Conform surselor Aleph News, Florin Cîțu a fost votat de liberali și va fi propunerea PNL. A existat o singură abținere la votul din ședința care s-a încheiat cu aplauze.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

UPDATE 18.00

Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier, au declarat surse liberale, pentru Aleph News.

Liderii PNL s-au reunit într-o videoconferință pentru a stabili numele pe care îl vor comunica.

Florin Cîţu a absolvit Grinnell College din SUA (1996), un masterat în economie în cadrul Iowa State University (2002), iar din 2002 este doctorand al Iowa State University. A fost economist în cadrul Băncii Naţionale a Noii Zeelande (2001-2003) şi în cadrul Băncii Europene de Investiţii (2003-2005). În cadrul ING Bank, a lucrat ca economist şef (2006-2007) şi şef al departamentului pieţe financiare (2007-2011), pentru ca ulterior să fie consultant şi analist economic.

Știre inițială

PNL va propune o listă scurtă pentru funcția de premier, după ce Ludovic Orban a mers la Cotroceni pentru o discuție cu Klaus Iohannis pe această temă. Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Marcel Boloș și Virgil Popescu sunt numele care vor fi propuse, au declarat surse liberale, pentru Aleph News.

Liberalii se vor reuni într-o ședință la ora 18, urmând ca declarații să fie făcute la ora 20.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat, la Digi 24, că liberalii își doresc o sitație în care premierul să lucreze perfect cu președintele României.