• Un sindicat a primit detalii de la Ministerul de Interne care sugerează că fiecare polițist din Franța va fi mobilizat în cele două săptămâni ale Jocurilor Olimpice.
  • Mai multe sindicate de poliție, în frunte cu cele mai mari două, Alliance și Unsa Police, au declarat că ar trebui să existe bonusuri de până la 2.000 de euro.
  • Sindicatele s-au întâlnit cu ministrul de interne, Gérald Darmanin.

Poliția din Franța organizează o joi neagră” de întreruperi de activitate și demonstrații pentru a cere salarii și condiții mai bune de muncă în timpul Jocurilor Olimpice din această vară. Mai multe sindicate de poliție, în frunte cu cele mai mari două, Alliance și Unsa Police, au declarat că ar trebui să existe bonusuri de până la 2.000 de euro, precum și garanții pentru concediile de odihnă și sprijin pentru îngrijirea copiilor pentru polițiști în această vară, scrie The Guardian.

Măsura a fost luată după ce un sindicat a primit detalii de la Ministerul de Interne care sugerează că fiecare polițist din Franța va fi mobilizat în cele două săptămâni ale Jocurilor Olimpice, între 24 iulie și 11 august, și nu va avea voie să își ia concediu în această perioadă.

Polițiștii francezi ar avea dreptul la un concediu de odihnă de 10 zile în total, între 15 iunie și 15 septembrie, dar în rest trebuie să fie la datorie. Mulți polițiști regionali se așteaptă să fie mutați la Paris pentru Jocuri și doresc asigurări privind locuințele și orele de lucru. Polițiștii aflați la datorie miercuri seară au început să se mobilizeze în fața unor secții. Sindicatele au cerut activitate minimă” joi – răspunzând la apeluri, inclusiv la urgențe, dar fără a ieși în patrule standard.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Sylvain André, de la sindicatul de poliție Alliance din Strasbourg, a declarat pentru France Inter: Astăzi nu există încă niciun detaliu, cu excepția faptului că 100% din poliție va lucra între 24 iulie și 11 august și știm că un contingent local va fi mutat de la Strasbourg la Paris, aproximativ 30% din personal. Așadar, dorim măsuri privind îngrijirea copiilor, deoarece colegii au copii de care trebuie să se ocupe; vor fi vacanțe școlare. De asemenea, [avem nevoie de detalii despre] locuințe și logistică. Trebuie să știm: vom putea să ne luăm concediu? Au spus 10 zile, dar nu știm dacă putem să le luăm pe toate deodată. În 2023 am avut un an excepțional, cu revolte în iunie. De la atacurile [teroriste] din 2015, a fost criza vestelor galbene, criza Covid, toate reformele, legea pensiilor, când a trebuit să fie mobilizat un maxim de poliție. Poliția se întreabă acum când se va putea odihni?”.

Sindicatele s-au întâlnit cu ministrul de interne, Gérald Darmanin. O sursă din anturajul lui Darmanin a declarat pentru Agenția France-Presse că măsurile de sprijin pentru poliție vor fi finalizate până la sfârșitul acestei luni. Sursa a declarat că discuțiile privind remunerarea și ajutorul pentru îngrijirea copiilor au fost constructive”.

Citește și