• ZF: Analiştii se aşteaptă ca motorina să coboare în vară sub 7 lei.
  • Benzina și motorina ar urma să rămână la prețul de 6-7 lei în 2024.
  • Petrolul Brent, referința pentru industrie, este cotat sub 80 de dolari pe baril, cu peste 20% sub maximele atinse în 2022.

Dacă barilul de petrol se menține la prețul de 80 de dolari, benzina și motorina ar urma să rămână la prețul de 6-7 lei în 2024, scrie Ziarul Financiar. Petrolul Brent, referința pentru industrie, este cotat sub 80 de dolari pe baril, cu peste 20% sub maximele atinse în 2022 după invazia Rusiei în Ucraina, în ciuda escaladării conflictului din Fâșia Gaza.

Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar

,,Nu este nimic cert legat de prețuri. Acestea fluctuează în funcție de cerere și ofertă și de ceea ce se întâmplă în spațiul geopolitic. În ultima perioadă au escaladat niște conflicte și prețul petrolului a crescut, dar puțin. Ceea ce, după unii analiști, înseamnă că prețul petrolului dobândește o anumită imunitate la crizele geopolitice. Scenariul de bază al economiștilor este că prețul nu va fi modificat prea mult, iar la noi, dacă rămâne așa cum este acum, prețul ar fi undeva la 6, 7 lei la pompă. Problemele domestice din iulie o să se mărească din nou acciza pentru combustibil, iar motorina și benzina vor costa cu circa 40 de bani mai mult. Asta este o certitudine.”

Citește și

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA