• Oamenii din Hong Kong ar trebui să se uite la fumători cu dispreț, ca parte a eforturilor de a crea un oraș fără tutun, a spus ministrul sănătății din teritoriu.
  • „Țigările ne pot dăuna sănătății tuturor”, a spus profesorul Lo, vineri, într-o ședință a comisiei de sănătate a Consiliului Legislativ.
  • Profesorul Lo a spus că acest comportament ar ajuta la crearea unei „culturi a nefumătorului” în oraș.

Oamenii din Hong Kong ar trebui să se uite la fumători cu dispreț, ca parte a eforturilor de a crea un oraș fără tutun, a spus ministrul sănătății din teritoriu, scrie Sky News.

Profesorul Lo Chung-mau a declarat că este puțin probabil ca oamenii care fumează în zone în care acest lucru este interzis să ,,riposteze” dacă toată lumea se holbează la ei, a relatat presa locală.

„Țigările ne pot dăuna sănătății tuturor”, a spus profesorul Lo, vineri, într-o ședință a comisiei de sănătate a Consiliului Legislativ.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Când cetățenii văd oameni fumând în zonele de nefumători, chiar dacă nici un agent al legii nu se poate prezenta imediat, ne putem uita la ei insistent. Când cineva scoate o țigară la restaurant, toată lumea din incintă se poate uita la acea persoană. Nu cred că acea persoană ar îndrăzni să riposteze în vreun fel” .

Profesorul Lo a spus că acest comportament ar ajuta la crearea unei „culturi a nefumătorului” în oraș.

El a continuat: „Luați ca exemplu coada la o stație de autobuz. Nimeni nu va spune că legea impune ca oamenii să facă coadă.

Cetățenii, încurajați să se holbeze la fumătorii din Hong Kong

„Societatea noastră este capabilă să creeze o cultură în care oamenii vor respecta această regulă de a sta la coadă atunci când așteaptă autobuzele. Sper că întreaga societate poate construi o cultură a nefumătorului”.

Profesorul Lo a avertizat, de asemenea, că autoritățile vor folosi înregistrări sau clipuri video de supraveghere furnizate de cetățeni ca dovezi pentru a reprima fumătorii care fumează în zone cu restricții, relatează South China Morning Post.

Zonele cu fumatul interzis din Hong Kong includ părți din restaurante, locuri de muncă, locuri publice interioare și unele locuri publice în aer liber, cu penalități de 280 de dolari. pentru încălcări.

Miercuri, autoritățile sanitare din Hong Kong au lansat un document de consultare publică pentru noi strategii de combatere a fumatului.

Ideile includ interzicerea persoanelor născute după o anumită dată de a cumpăra țigări și dacă să crească taxa pe tutun la 75% din prețul pachetului într-un mod rapid sau gradual.

Citește și

Profesorii de la Harvard au descoperit secretul tinereții vesnice

Cele 10 aplicații care îți consumă bateria smartphone-ului, dezvăluite de experții în tehnologie. Motivul pentru care utilizatorii șterg Threads

VIDEO. Croazieră de coșmar. Au ajuns în port chiar când avea loc o vânătoare de balene