• Președinta Comisiei Europene este în continuare candidatul principal, dar este din ce în ce mai criticată.
  • Franța, ale cărei relații cu Germania sunt dificile, este încă nehotărâta în ceea ce privește sprijinul pentru von der Leyen.
  • Alegerile pentru Parlamentul European sunt programate în perioada 6-9 iunie.

Oficialii europeni se îndoiesc că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va fi aleasă pentru un al doilea mandat, scrie Politico. Von der Leyen este în continuare favorită, dar nu are garantat un al doilea mandat, pentru că este tot mai criticată pentru greșeli, spune publicația.

Critici vin și din Franța, din noul Parlament European și chiar din cadrul propriului său Partid Popular European (PPE), de centru-dreapta.

Franța, ale cărei relații cu Germania sunt dificile, este încă nehotărâta în ceea ce privește sprijinul pentru von der Leyen.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Numirea eurodeputatului german Markus Pieper

Von der Leyen și-a anunțat intenția de a conduce executivul pentru încă cinci ani, dar numirea sa va fi confirmată la începutul lunii martie, în cadrul congresului anual al familiei sale politice, Partidul Popular European (PPE), de centru-dreapta.

Numirea eurodeputatului german Markus Pieper în calitate de consilier special a ridicat, de asemenea, întrebări cu privire la transparența și imparțialitatea procesului de numire, iar von der Leyen va trebui să răspundă în fața unora dintre comisarii săi și a unei părți a Parlamentului European care au criticat-o pentru această alegere.

Alegerile pentru Parlamentul European sunt programate în perioada 6-9 iunie.

Citește și