• Sindicatele din poliţie au declarat că guvernul nu ia în considerare suficient de mult sacrificiile pe care mii de poliţişti le vor face în această vară.
  • Guvernul s-a întâlnit cu sindicatele din serviciile publice pentru a încerca să garanteze acoperirea pentru Jocurile Olimpice.
  • Poliţiştii care lucrează în Paris şi în împrejurimi, precum şi cei de la punctele de control de la frontieră şi de la aeroporturile din Paris vor primi 300 de euro în plus.

Ministrul de interne al Franţei a anunţat marţi că va oferi poliţiştilor bonusuri de până la 1.900 de euro pentru a lucra în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, potrivit unei scrisori trimise poliţiei şi publicate pe platforma X.

Guvernul s-a întâlnit cu sindicatele din serviciile publice pentru a încerca să garanteze acoperirea pentru Jocurile Olimpice, care se vor desfăşura între 26 iulie şi 11 august, în mijlocul sezonului de vacanţă din Franţa. „Resursele necesare vor fi puse la dispoziţie pentru a vă asigura o remuneraţie echitabilă pentru angajamentul dumneavoastră şi pentru a finanţa măsuri de sprijin social”, a scris ministrul de interne Gerald Darmanin.

Sindicatele din poliţie au declarat că guvernul nu ia în considerare suficient de mult sacrificiile pe care mii de poliţişti le vor face în această vară, inclusiv renunţarea la planurile de vacanţă şi găsirea unor servicii suplimentare de îngrijire a copiilor.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Unii ofiţeri, deja tensionaţi după luni de alerte de securitate sporite şi alte tensiuni legate de războiul din Gaza, au organizat recent proteste. Poliţiştii care sunt de acord să îşi ia mai puţin concediu anual în timpul Jocurilor vor primi o primă de 1.000 de euro, care poate ajunge la 1.600 de euro pentru cei care sunt staţionaţi în jurul locurilor olimpice.

Poliţiştii care lucrează în Paris şi în împrejurimi, precum şi cei de la punctele de control de la frontieră şi de la aeroporturile din Paris vor primi 300 de euro în plus. Darmanin a declarat că doreşte „o mobilizare de 100%” în timpul Jocurilor Olimpice, dar că a decis să acorde fiecărui ofiţer cel puţin 10 zile de concediu între iunie şi septembrie.

Citește și