• Se urmărește lansarea unei noi piețe de carbon pentru a reduce emisiile de la clădiri și transport.
  • Polonia a fost singura țară care s-a opus în mod constant propunerii și a votat împotriva regulilor.
  • „Vom depune moțiunea în zilele următoare”, a declarat Moskwa.

Polonia va face apel, în câteva zile, la instanța supremă a UE împotriva normelor Uniunii Europene care prevăd încetarea vânzării de autovehicule pe bază de combustibili fosili în tot blocul comunitar începând din 2035, relatează Reuters. Un pachet de reglementări UE aprobat la începutul acestui an urmărește lansarea unei noi piețe de carbon pentru a reduce emisiile de la clădiri și transport, reducând la zero emisiile de carbon de la mașini și camionete din 2035.

Sursă: Autonews

Polonia a fost singura țară care s-a opus în mod constant propunerii și a votat împotriva regulilor, argumentând că le lipsește o analiză adecvată a consecințelor de piață și sociale ale interdicției. „Nu suntem de acord cu acest document și cu alte documente din pachetul Fit for 55 și aducem acest lucru la Curtea Europeană de Justiție. Sper că alte țări se vor alătura”, a declarat Moskwa pentru Radio Zet luni.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

În urma protestelor din Germania, Comisia Europeană a fost de acord să propună o cale legală pentru a scuti mașinile de interdicția care funcționează cu combustibili electronici. Ministerul german al transporturilor blocase planurile UE, cerând o astfel de scutire.

Citește și: