• Șoferii mașinilor Ford vor putea să își ia mâinile de pe volan.
  • Autoritățile din Marea Britanie au aprobat tehnologia „hands-off, eyes-on” pentru utilizarea ei pe anumite autostrăzi.
  • Tehnologia va fi disponibilă doar pentru unele modele Ford.

Șoferii mașinilor Ford vor putea, în mod legal, să își ia mâinile de pe volan, după ce tehnologia BlueCruise a fost aprobată în Marea Britanie, scrie The Guardian.

Autoritățile au aprobat tehnologia „hands-off, eyes-on” pentru utilizarea ei pe anumite autostrăzi.

Prin această tehnologie se poate controla direcția, accelerația și frânarea, însă o cameră va monitoriza ochii șoferului, pentru ca acesta să rămână concentrat pe drum.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

De asemenea, se poate păstra o distanță de siguranță față de alte mașini și chiar le poate opri complet în ambuteiaje, o opțiune oferită pe unele modele Ford, doar pe bază de abonament.

Tehnologia va fi disponibilă doar pentru modelele din 2023 ale SUV-ului său electric Mustang Mach-E, la început. Primele 90 de zile sunt incluse odată cu achiziționarea mașinii de 50.830 de lire sterline, dar șoferii vor trebui apoi să se înscrie pentru un abonament lunar.

Livrările noului model au început luna trecută. Acesta are o viteză maximă de 130 km/h și folosește atât camere, cât și senzori, pentru a detecta marcajele de bandă și semnele de viteză, precum și poziția și viteza altor mașini pe șosea.

Ministrul Transporturilor, Jesse Norman, a declarat că este încântat că Marea Britanie se află în „prima linie a inovației” , după ce a devenit prima țară europeană care a semnat pentru această tehnologie.

„Cele mai recente sisteme avansate de asistență pentru șoferi fac condusul mai ușor și mai lin, dar pot contribui și la creșterea siguranței pe șosele prin reducerea posibilităților de eroare a șoferului” , a declarat acesta.

Citește și:

O chelneriță din Japonia a fost concediată după ce și-ar fi turnat propriul sânge în cocktailurile clienților

Trucul străvechi care îl ajuta pe Iulius Cezar să gândească înțelept

FOTO. Primul avion supersonic de antrenament din lume este scos la vânzare pentru 800 de mii de dolari. Cum arată interiorul