• Spitale care luptă pentru oxigen, oameni care așteaptă ambulanțe ce nu ajung niciodată, crematorii care nu mai au loc pentru incinerarea decedaților – așa arată imaginea pandemiei de COVID din India
  • Premierul Indian Narendra Modi continuă construcţia unui complex guvernamental şi a unei reşedinţe private
  • Prețul se ridică la 1,7 miliarde de dolari
  • Liderul opoziţiei, Priyanka Gandhi, îl acuză pe prim-ministru că direcționează banii din fondurile pentru situații de criză „spre construcţia unei noi case”

Politicianul Priyanka Gandhi a transmis pe contul de Twitter un mesaj referitor la premierul țării Narendra Modi:

„Când populaţia acestei ţări se chinuie cu penurie de oxigen, vaccinuri, paturi de spital, medicamente, atunci s-ar cădea ca guvernul să investească toate resursele pentru salvarea de vieţi omeneşti în loc să-şi construiască o nouă reşedinţă de zeci de milioane de rupii”, relatează publicația Daily Beast, citată de Adevărul.ro.

Proiectul complexului guvernamental, finalizat în 2022

Central Vista Revamp, proiectul unui masiv campus guvernamental, este estimat a fi finalizat în decembrie 2022 în ciuda apelurilor de instituire a unei carantine totale.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Enclava din centrul capitalei New Delhi va avea o nouă clădire a parlamentului, 10 clădiri de birouri şi spaţii de conferinţă, 10 clădiri ale reşedinţei private a premierului şi alte 29 de stabilimente ale vicepreşedintelui.

Complexul va dispune de nouă centre de epurare a apei reziduale. Proiectul presupune îndepărtarea a 3.230 de copaci din 4.642. Alţi 30.547 de copaci vor fi plantaţi în altă parte drept compensaţie.

La începutul săptămânii, premierul a decretat lucrările la complex servicii esenţiale, astfel că cei circa 6.000 de muncitori nu sunt vizaţi de regulile de combatere a pandemiei.