Premierul Nicolae Ciucă va demisiona săptămâna viitoare, indiferent de greva profesorilor

  • Nicolae Ciucă va demisiona săptămâna viitoare, indiferent de greva profesorilor.
  • Procedura pentru învestire a noului Guvern va începe în momentul în care demisia lui Ciucă va ajunge la Cotroceni.
  • Amintim că momentul rotaţiei premierilor a fost amânat deja de mai multe ori din cauza grevei profesorilor, care nu s-a încheiat.

Premierul Nicolae Ciucă va demisiona săptămâna viitoare, indiferent de greva profesorilor, declară surse politice. 

Procedura pentru învestire a noului Guvern va începe în momentul în care demisia lui Ciucă va ajunge la Cotroceni, adaugă sursele citate.

Vineri, premierul are o întâlnire cu sindicatele din educaţie, în condiţiile în care până acum Executivul nu a reuşit să convingă profesorii să renunţe la grevă.

Ciucă ar urma să demisioneze săptămâna viitoare

Sursele politice citate spun însă că acum premierul este decis să demisioneze, indiferent de rezultatele negocierilor.

Pe de altă parte, s-a aflat tot pe surse că rocada sigur se face în cursul săptămânii viitoare, partidele din coaliţie sperând ca cel târziu joi să fie instalat noul Executiv condus de preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

Astfel se reiau discuţiile privind noua structură a Guvernului, care ar urma să conţină 18 ministere, dar şi dacă UDMR va face parte din viitorul Executiv, în condiţiile în care PNL îşi doreşte preluarea portofoliilor de la Mediu şi Dezvoltare.

Se pare că ieri au avut loc consultări pe această temă şi cu preşedintele Klaus Iohannis, care și-ar fi exprimat dorința ca UDMR să rămână la guvernare, la fel și Marcel Ciolacu.

Liderii UDMR se reunesc, vineri, într-o şedinţă a conducerii, pentru a analiza variantele pe care le au la dispoziţie. 

G4Media scrie că ziua decisivă va fi duminică, 11 iunie, atunci când liderii partidelor din coaliția de guvernare urmează să decidă împărțirea funcțiilor și calendarul rocadei.

Negocierile dintre cele două partide fie vor merge pe respectarea protocolului, fie se va negocia fiecare minister în parte, fără să se mai ţină cont de înţelegerea iniţială. 

Amintim că momentul rotaţiei premierilor a fost amânat deja de mai multe ori din cauza grevei profesorilor, care nu s-a încheiat.