• Luptătorii Wagner din Belarus s-ar putea da drept migranți pentru a intra în UE, spune premierul polonez Mateusz Morawiecki.
  • Varșovia spune că vede prezența lui Wagner în Belarus ca pe o potențială amenințare și că încearcă să își consolideze flancul estic.
  • Aproximativ 100 de soldați Wagner s-au mutat în apropierea orașului Grodno, aproape de granițele cu Polonia și Lituania, potrivit premierul.

Luptătorii Wagner din Belarus s-ar putea da drept migranți pentru a intra în UE, spune premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Wagner ar putea facilita, de asemenea, migrația ilegală din Belarus, ceea ce Polonia descrie drept „război hibrid”, spune el.

Varșovia spune că vede prezența lui Wagner în Belarus ca pe o potențială amenințare și că încearcă să își consolideze flancul estic, scrie BBC.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Liderul belarus Alexander Lukașenko a negat anterior că ar fi provocat o criză a migranților în Europa, atrăgând potențiali migranți la granițele sale cu țările UE.

Însă Morawiecki a declarat sâmbătă că peste 100 de membri ai grupului Wagner s-au mutat în nord-vestul Belarusului, în apropiere de breșa Suwalki – granița de 95 km dintre Polonia și Lituania, stat membru al UE, care separă Belarusul de exclava rusă Kaliningrad.

Citește și