• Publicația britanică The Times a anunțat că Rusia a avut două tentative de a-l otrăvi pe Alexei Navalnîi, în august.
  • Alexei Navalnîi este principalul opozant al lui Vladimir Putin.

Potrivit The Times, care citează surse din serviciile de informații occidentale, prima tentativă de otrăvire a lui Alexei Navalnîi (foto) a avut loc pe 20 august. Atunci, câțiva agenți ruși au intrat în camera sa de hotel și i-ar fi picurat o substanță neurotoxică pe haine.

Lui Navalnîi i s-a făcut brusc rău în avion, în timp ce zbura din Siberia spre Moscova, iar opozantul a fost dus la spital, după ce aeronava a terizat de urgență în orașul Omsk. Medicii i-au administrat rapid atropină, un antidot pentru otravă. Sursa citată mai spună că a doua tentativă de otrăvire a lui Alexei Navalnîi ar fi avut loc tot în Rusia, cu o săptămână înainte ca acesta să fie transportat în Berlin pentru tratament.

Otrăvit cu noviciok. Kremlinul neagă orice implicare

Trei laboratoare din trei țări au confirmat că opozantul lui Vladimir Putin a fost otrăvit cu noviciok, lucru susținut și de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Kremlinul, însă, a negat orice implicare vizavi de tentativele de asasinat ale lui Alexei Navalnîi, iar președintele Vladimir Putin a declarat, recent, că nu are motive pentru a demara o anchetă în acest caz.