• Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „un tiran brutal” și a afirmat că NATO este „mai puternică ca niciodată”, subliniind sprijinul ferm al SUA pentru Ucraina.
  • Biden a reiterat că nu există trupe americane implicate în Războiul din Ucraina și a anunțat reluarea ajutorului american pentru Ucraina, în contextul ofensivei rusești în Harkov.
  • În campanie pentru realegere, Biden i-a îndemnat pe absolvenți să își onoreze jurământul față de Constituția SUA.

Președintele american Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin „un tiran brutal” și a subliniat că NATO este „mai puternică ca niciodată”, în discursul său la ceremonia de absolvire a Academiei Militare West Point.

Biden a declarat că nu există trupe americane implicate în Războiul din Ucraina și este hotărât să păstreze această situație. Cu toate acestea, el a reafirmat sprijinul ferm al SUA pentru Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin credea că NATO se va destrăma după invazia Ucrainei în februarie 2022, dar alianța este acum mai puternică decât oricând, a spus Biden.

„Nu există militari americani în Războiul din Ucraina. Sunt hotărât să rămână aşa, dar suntem ferm alături de Ucraina şi-i vom rămâne alături”, a declarat preşedintele democrat adersându-se promoţiei de absolvenţi ai prestigioasei Academii Militare West Point, situată la nord de New York”

Recomandări

A ÎNCEPUT BACALAUREATUL 2024
ISRAELUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTI
CARE SUNT FUNCȚIILE DE TOP DIN UE
CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
CASH SAU LA BANCĂ?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ

Statele Unite și-au reluat ajutorul pentru Ucraina, după o pauză de câteva luni din cauza unor probleme interne, în contextul unei ofensive rusești în Harkov. Biden a subliniat și rolul SUA în Orientul Mijlociu, menționând angajamentul său pentru obținerea unui armistițiu între Israel și Hamas și eliberarea ostaticilor după atacul din 7 octombrie. De asemenea, el a evidențiat eforturile SUA de a contracara un atac iranian asupra Israelului din 13 aprilie.

Președintele Biden, aflat în campanie electorală pentru realegerea din noiembrie, i-a îndemnat pe absolvenți să își onoreze jurământul față de Constituția SUA și să fie „gardieni ai democrației americane”. El a subliniat că „libertatea nu este gratuită și necesită o vigilență constantă”, în timp ce își conturează campania împotriva amenințării reprezentate de Donald Trump la adresa democrației americane.

Citește și