• Forumul Economic Mondial arată topul țărilor din punct de vedere al turismului.
  • Conform Forumului, SUA e în fruntea clasamentului, pentru ospitalitate și turism.
  • Țările din Europa domină topul, urmate de Asia cu o creștere semnificativă.

Forumul Economic Mondial îți arată clasamentul celor mai bune țări în ceea ce privește turismul. Criteriile pe care s-a realizat sunt infrastructura, resursele naturale, sustenabilitatea și prețurile competitive. Ești curios care este topul țărilor?

Care este clasamentul țărilor conform forumului economic mondial

Clasamentul de anul acesta evidențiază performanțele remarcabile ale țărilor în ceea ce privește turismul și ospitalitatea, iar prestigiosul titlu a fost acordat Statelor Unite ale Americii, clasându-se pe locul 1.

În continuare, Europa se află pe o poziție dominantă, cu șase dintre primele zece țări. Spania este liderul european, ocupând locul al doilea și este apreciată pentru gestionarea supraturismului, în special în Barcelona. Franța, aflată si ea pe locul al patrulea, se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice de vară la Paris, atrăgând și mai mulți turiști.

Recomandări

A ÎNCEPUT BACALAUREATUL 2024
ISRAELUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTI
CINE OCUPĂ FUNCȚIILE DE TOP DIN UE
CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
CASH SAU LA BANCĂ?
E BĂTAIE PE POSTUL LUI DRULĂ

Iar Germania și Marea Britanie completează topul european pe locurile 6 și 7, oferind siguranță, igienă și stabilitate economică.

Mergem și în Asia, unde țările vedetă sunt China și Japonia, care ocupă locurile 8 și 3. Japonia a înregistrat o creștere remarcabilă a turismului după ridicarea restricțiilor pandemice, atrăgând peste 3 milioane de turiști străini pe lună, în martie și aprilie 2024.

Iar China a facilitat vizitele turiștilor, eliminând cerințele de viză pentru mai multe țări europene.

Ce măsuri au fost luate pentru destinațiile care se confruntă cu supraturismul

În ciuda succesului, unele destinații se confruntă cu provocări legate de supraturism. În Spania, Barcelona a luat măsuri pentru a limita numărul de nave de croazieră în centrul orașului, iar locuitorii Insulelor Canare au protestat împotriva turismului excesiv. Și un alt exemplu, ar fi Italia, care a implementat taxe de intrare pentru turiști în Veneția.

Citește și