• Erdogan spune că lupta Turciei împotriva terorismului contribuie la securitatea Europei.
  • Al-Qurshi a fost numit lider ISIS după moartea predecesorului său, Abu al-Hasan al-Hashmi al-Qurayshi.
  • Erdogan a spus că Organizația Națională de Informații din Turcia urmărește „de mult timp” un bărbat cunoscut sub numele de Abu al-Hussein al-Husseini Al-Qurshi.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a susținut duminică că forțele de informații ale țării l-au ucis pe liderul ISIS în Siria, în timp ce acesta a promis că va continua lupta țării împotriva terorismului, scrie CNN. Într-o emisiune, Erdogan a spus că Organizația Națională de Informații din Turcia urmărește „de mult timp” un bărbat cunoscut sub numele de Abu al-Hussein al-Husseini Al-Qurshi.

„Această persoană a fost neutralizată în operațiunea desfășurată de MIT (Turkish National Intelligence Organization) ieri în Siria”, a spus el. „De acum înainte, ne vom continua lupta fără discriminare împotriva organizațiilor teroriste”. El a adăugat că lupta Turciei împotriva terorismului contribuie la securitatea Europei, susținând că Europa „nu este conștientă de acest lucru sau nu vrea să fie conștientă de acest lucru”.

Al-Qurshi a fost numit lider ISIS după moartea predecesorului său, Abu al-Hasan al-Hashmi al-Qurayshi, care a fost ucis în octombrie anul trecut de Armata Siriană Liberă în Siria. Se știau puțin despre Al-Qurshi, dar la momentul numirii sale, ISIS l-a descris drept un „bătrân luptător”.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Anunțul lui Erdogan a venit după o absență recentă din ochii publicului din cauza unei boli. Rapoartele din presă speculaseră că sănătatea lui se deteriora cu doar două săptămâni înainte de alegerile cruciale. Speculațiile au urmat unui interviu televizat de marți, care a fost întrerupt după ce Erdogan și-a părăsit scaunul în mijlocul unei întrebări, înainte de a reveni pentru a explica că are o „gripă gravă de stomac”.

Joi, guvernul turc a respins știrile despre sănătatea sa ca „afirmații fără temei”. Erdogan a revenit pe scena publică pentru prima dată în trei zile sâmbătă, la un festival de aviație din Istanbul, unde și-a adunat susținătorii în timp ce încearcă să-și prelungească perioada de 20 de ani la putere.

Citește și