• Principalul lider al opoziției, Kemal Kilicdaroglu, a fost ales să candideze din partea unui grup de șase partide politice.
  • El s-a numărat printre numeroșii lideri ai opoziției care i-au urat președintelui o recuperare rapidă.
  • Erdogan și-a anulat apoi și evenimentele programate joi.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan și-a suspendat campania electorală după ce s-a îmbolnăvit în timpul unui interviu televizat în direct, în care emisiunea a fost întreruptă brusc, scrie BBC.

După o pauză de 20 de minute, el a revenit pentru a spune că are o gripă intestinală gravă”, după două zile de campanie intensă. Recep Erdogan, în vârstă de 69 de ani, se confruntă cu cea mai dificilă campanie electorală de până acum.

Principalul lider al opoziției, Kemal Kilicdaroglu, a fost ales să candideze din partea unui grup de șase partide politice. El s-a numărat printre numeroșii lideri ai opoziției care i-au urat președintelui o recuperare rapidă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ultimele sondaje sugerează o cursă strânsă între cei doi bărbați și îi dau lui Kilicdaroglu o șansă bună de victorie în alegerile din 14 mai, cu un posibil tur de scrutin prezidențial două săptămâni mai târziu. Președintele Erdogan și-a anulat inițial trei apariții în centrul Anatoliei miercuri, spunând că a fost sfătuit să rămână acasă la sfatul medicilor.

El și-a anulat apoi și evenimentele programate joi, inclusiv inaugurarea primei centrale nucleare din Turcia la Akkuyu, pe coasta mediteraneană. Construcția celor patru reactoare nucleare de la Akkuyu, deținute în mare parte de firma rusă Rosatom, a durat mai mulți ani, iar inaugurarea fusese programată pentru a coincide cu alegerile.

În schimb, atât Erdogan, cât și Vladimir Putin vor participa la inaugurare online. Mai mulți jurnaliști erau așezați în jurul președintelui Erdogan când acesta s-a simțit rău în timpul transmisiunii în direct, marți seara, pe canalele proguvernamentale Ulke TV și Kanal 7.

După ce unul dintre intervievați a pus o întrebare, camera de filmat a arătat cum jurnalistul părea din ce în ce mai alarmat înainte ca ecranul să se stingă. În cele din urmă, Erdogan a revenit pentru a explica faptul că anterior luase în considerare anularea emisiunii. Bineînțeles, ne confruntăm uneori cu astfel de situații în mijlocul unei activități atât de încărcate”.

Citește și