• Din Spania până în Sri Lanka, iată care sunt locurile unde poți să mergi în vacanță în luna august dacă vrei să te bucuri de căldura verii.
  • The Independent a făcut o listă cu cele mai frumoase destinații de vacanță perfecte pentru luna august.
  • Cu zile mai luminoase, temperaturi mai ridicate și zile liber pentru copii, luna august rămâne o alegere populară pentru o vacanță de vară.

Din Spania până în Sri Lanka, iată care sunt locurile unde poți să mergi în vacanță în luna august dacă vrei să te bucuri de căldura verii. The Independent a făcut o listă cu cele mai frumoase destinații de vacanță perfecte pentru luna august.

Cu zile mai luminoase, temperaturi mai ridicate și zile liber pentru copii, luna august rămâne o alegere populară pentru o vacanță de vară. Unele locuri sunt evitate în plină vară, cum ar fi Sevilla, unde temperaturile pot atinge în mod regulat 40 de grade Celsius. Cu toate acestea, există o mulțime de destinații atrăgătoare unde luna august este perfectă pentru o vacanță, indiferent dacă vrei să ai activități sau doar să stai întins pe un șezlong, scrie The Independent.

De la o insulă grecească la coasta portugheză, de la lacuri italiene la un oraș columbian, iată câteva destinații care te vor inspira cu siguranță pentru vacanța de vară din august.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Creta, Grecia

Cu o temperatură medie de puțin sub 30C și puțin sub 12 ore de soare pe zi, luna august în Creta oferă o experiență mai plăcută și mai temperată decât în apropiere, în Corfu sau în Grecia continentală. Cea mai mare și cea mai populată dintre insulele grecești, Creta este o insulă muntoasă la fel de renumită pentru importanța sa istorică cât și pentru plajele sale.

Turiștii pot vizita capitala, Heraklion, pentru a vedea un port vechi superb, arhitectura venețiană și ruinele a ceea ce este considerat cel mai vechi oraș din lume, Knossos. Alternativ, poți merge la Chania pentru un alt port pitoresc, clădiri colorate și plaje frumoase. Alte orașe, cum ar fi Rethymno, sunt mai puțin atinse de turism pentru cei care speră la o experiență mai „autentică” a Greciei.

Nisa, Franța

Unul dintre cele mai faimoase orașe de pe Coasta de Azur, Nisa este de mult timp o destinație turistică. Se știe că regina Victoria a vizitat-o de mai multe ori, în timp ce alte vizite ale aristocrației europene din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea au contribuit la stabilirea sa ca destinație celebră.

Astăzi, Nisa se remarcă drept unul dintre cele mai accesibile locuri din sudul Franței și a primit recent statutul de sit al Patrimoniului Mondial Unesco în 2021. Cu mai multe piețe, propria plajă (și faimoasa Promenade des Anglais), un port pitoresc și o viață de noapte agitată, reputația high-end a Nisei s-a transformat într-un oraș cu ceva pentru toată lumea.

Valencia, Spania

Cel de-al treilea oraș din Spania s-a bucurat de o creștere a popularității în rândul turiștilor străini în ultimii ani. Oferind kilometri de nisip auriu, o mare caldă și garanția căldurii și a soarelui, acesta are, de asemenea, un oraș vechi extins, care este străjuit de străzi pietruite, o gamă de restaurante de calitate, baruri cu găuri în pereți și magazine independente.
Trei piețe impresionante și o catedrală uimitoare formează punctul central al orașului, în timp ce plajele Malvarrosa și Patacona găzduiesc zeci de cafenele, baruri pe plajă, restaurante excelente (care vâand cel mai des paella), terenuri de fotbal și volei și zeci de localnici fericiți. Printre atracții se numără Orașul Artelor și Științelor (și acvariul său), Grădinile Turia de 12 km și Sfântul Potir.

Dubrovnik, Croația

Situat la o distanță amețitoare de Marea Adriatică, Dubrovnik este bijuteria litoralului din Croația. Deși mai recent a devenit faimos pentru că a fost locul de filmare pentru Game of Thrones, orașul vechi, înconjurat de ziduri din secolul al XVI-lea, este plin de arhitectură barocă și gotică, de piețe impresionante și de străzi de calcar.

Vizitatorii se pot plimba de-a lungul unor secțiuni ale zidurilor înainte de a admira mai multe clădiri medievale, cum ar fi turnul cu ceas sau catedrala. Deși cu pietriș pe alocuri, plajele oferă un acces excelent la apele azurii ale Adriaticii și găzduiesc, de asemenea, – împreună cu orașul vechi – o bună parte din viața de noapte a orașului.

British Columbia, Canada

Deși este mai rece decât alte distanții de vară, august este luna perfectă pentru a vizita una dintre cele mai frumoase provincii canadiene. Cu orașul Vancouver, o parte din Munții Stâncoși canadieni și păduri și lacuri incredibile, Columbia Britanică este cel mai bine experimentată vara, când este posibilă întreaga gamă de activități în aer liber.

Temperaturile mai scăzute permit ieșirea în oricare dintre cele șapte parcuri naționale, unde poți înota, face drumeții, pescui, merge cu bicicleta și face caiac-canoe după bunul plac. Poți vizita Vancouver – al treilea oraș ca mărime din țară – sau poți merge la Whistler; chiar și în afara sezonului de schi, celebrul oraș-stațiune oferă o mulțime de frumuseți naturale și oportunități pentru activități fizice. În unele părți ale provinciei plouă până la șapte zile de ploaie în luna august, dar poți profita de această ocazie pentru a vedea zone uimitoare de frumusețe naturală în condiții diferite.

Algarve, Portugalia

Destinație populară pentru britanici, Algarve este o destinație care oferă plaje aurii și accidentate, orașe pitorești, cer și mare albastre. Această fâșie din sudul Portugaliei are mai multe locații uimitoare pentru plajă în luna august, climatul său mediteranean temperat însemnând că adesea rămâne mai răcoros decât în alte locuri din țară.

Faro, capitala regiunii, găzduiește principalul aeroport și oferă, de asemenea, străzi pietruite, arhitectură neoclasică și spații verzi în apropiere. Albufeira, aflat la 46 km, este unul dintre cele mai populare orașe de plajă și petrecere din zonă, cu stânci, golfuri ascunse și mai multe activități de aventură. Lagos oferă o ofertă similară în ceea ce privește plajele, dar cu o atmosferă mai calmă și mai relaxată. Tavira și Silves oferă o gamă similară de activități și plaje, precum și orașe vechi pitorești.

Medellin, Colombia

În timp ce multe destinații din apropiere ies din iarnă (sau se află în mijlocul iernii) în luna august, locația orașului Medellin (la puțin peste 600 km nord de ecuator) înseamnă că temperaturile din august rămân ridicate.

Poreclit „Orașul Eternei Primăveri” datorită vremii bune, orașul a fost cândva mai faimos pentru producția de droguri decât ca destinație turistică. Cu toate acestea, acest oraș întins, situat în munții Antioquia, s-a îmbunătățit enorm în ultimii ani, iar progresele recente în domeniul transporturilor și al infrastructurii au făcut ca orașul să fie desemnat drept cel mai inovator oraș din lume de către Urban Land Institute. Acum are reputația de oraș curat, prosper și sigur, cu mai multe caracteristici – cum ar fi decorul său sălbatic, sistemul extins de metrou și telecabinele sale – care contribuie la transformarea orașului într-o „destinație de vacanță hipster”.

Ljubljana, Slovenia

Capitala slovenă este un alt oraș care a devenit o destinație hipster în ultimii ani, pe bună dreptate. Cu râul și castelul medieval ca puncte centrale, orașul oferă mai multe atracții culturale mai puțin cunoscute și o mulțime de oportunități de a învăța despre istoria adesea puțin studiată a regiunii. Orașul găzduiește mai multe baruri și restaurante excelente (atât pe malul râului, cât și mai departe în oraș). Cei care doresc să combine o pauză urbană cu o evadare rurală pot alege o vizită cu o excursie la Lacul Bled, un oraș lacustru aflat la doar o oră de capitală. Cadrul său idilic și dimensiunile reduse fac din el un loc otrivit pentru relaxare pe malul apei.

Trincomalee, Sri Lanka

Cei care doresc să călătorească mai departe ar putea dori să se îndrepte spre Oceanul Indian. Vremea în Sri Lanka variază destul de mult pe întreaga insulă, dar luna august reprezintă o ocazie excelentă pentru a vizita nordul.

Jaffna ar putea oferi gustul unui oraș, iar Parcul Național Wilpattu găzduiește frumusețea naturală a lacurilor, dar Trincomalee le oferă pe amândouă – la care se adaugă portul pitoresc și zonele de plajă. Golful Gokarna este cunoscut pentru nisipul său alb, în timp ce orașul în sine găzduiește temple hinduse istorice, cum ar fi Koneswaram și Bhadrakali Amman. Dacă plajele nu preferi plajele, poți merge în apropiere, la Kanniya, unde poți vizita izvoarele termale.

Milano și The Lakes, Italia

Celebru ca fiind capitală a modei, Milano este unul dintre cele mai accesibile orașe din Italia. În timpul verii, primește mai puțini turiști decât destinațiile din sud și este adesea mult mai răcoros, temperaturile sale medii de 29 de grade Celsius asigurând confortul pentru vacanța de vară.

În timp ce orașul în sine are o multitudine de atracții culturale, istorice, arhitecturale și de agrement, la lacurile Como, Maggiore și Garda, aflate în apropiere, se poate ajunge cu servicii directe de tren (călătoriile durează între 40 de minute și puțin peste o oră) și oferă priveliști mai pitorești cu un cadru lacustru.

Citește și