• Fanii familiei regale vor putea să vadă îndeaproape coroana regelui Charles al III-lea.
  • Experiența va fi posibilă grație unei experiențe revoluționare de realitate augmentată.
  • Atlantic Productions a reușit să capteze pentru prima dată o copie digitală la scară 1:1 al coroanei.

Fanii familiei regale vor putea să vadă îndeaproape coroana regelui Charles al III-lea, grație unei experiențe revoluționare de realitate augmentată, scrie Sky News.

O nouă experiență imersivă adusă telespectatorilor în exclusivitate de Sky News le va permite oamenilor din întreaga lume să aducă în casele lor, pentru prima dată, copii digitali ai coroanelor regelui și reginei consoartă, cu ajutorul tehnologiei de realitate augmentată (AR). Disponibilă pe smartphone-urile din întreaga lume, experiența le oferă oamenilor șansa de a se bucura de Regalia îndeaproape.

Concepută pentru a sărbători prima încoronare din secolul XXI din Regatul Unit, experiența a fost creată de Atlantic Productions, cu ajutorul Casei Regale Britanice.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

John Ryley, șeful Sky News, a declarat: „Fie că este unificator sau polarizator, spectacolul încoronării regelui este garantat că va capta atenția lumii. „În premieră pentru o încoronare, Sky News oferă publicului șansa de a ține o parte din istorie în mâinile lor, apropiindu-se de bijuteriile coroanei în toată splendoarea și gloria lor din confortul sufrageriei lor și cufundând complet publicul în fastul acestui eveniment special.”

Pentru a marca începutul domniei regelui Charles al III-lea, această experiență imersivă aduce o perspectivă din secolul XXI asupra Regaliei, care a fost în centrul ceremoniei străvechi timp de sute de ani. Construită cu ajutorul tehnologiei AR, experiența este concepută pentru a oferi un mod inspirat de a învăța despre aceste obiecte istorice.
Atlantic Productions a reușit să capteze pentru prima dată o copie digitală la scară 1:1 al coroanei care va folosită la încoronarea a regelui Charles al III-lea- Coroana Sfântului Edward – împreună cu Coroana Reginei Maria, care va fi purtată de regina consoartă.

Cum funcționează tehnologia

Experiența le permite utilizatorilor să pună coroana pe masa din sufragerie – aceasta funcționează cel mai bine pe suprafețe mate, nu pe cele lucioase – și apoi să interacționeze și să învețe despre ea.

Utilizatorii pot privi de aproape și se pot deplasa în jurul aurului, diamantelor și pietrelor prețioase și pot învăța despre istoria și măiestria lor făcând clic pe hotspot-uri.

Anthony Geffen, director executiv și director de creație al Atlantic Productions, a declarat: „Este o experiență de neuitat: Deși ceremonia în sine este veche de aproape un mileniu, Casa Regală a acordat permisiunea utilizării celor mai recente tehnologii pentru a oferi o experiență a unei încornorări din secolul XXI.”

„Casa Regală a permis ca un obiect central al încoronării să fie livrat prin intermediul realității augmentate în fiecare casă care are acces la un smartphone sau o tabletă.”
Experiența include, de asemenea, imagini macro exclusive filmate la Turnul Londrei cu alte bijuterii importante ale coroanei: Sabia de ofrandă, sceptrul suveranului, lingura încoronării și globul suveranului.

Citește și