• Consilierii generali au adoptat majorarea cu 13,8% a taxelor și impozitelor locale pe care le vor plăti bucureștenii, începând cu 2024.
  • Primarul capitalei a declarat că această majorare pe care o propune este o indexare a taxelor și impozitelor locale cu rata inflației.
  • Nicușor Dan a spus că nu propune nicio altă majorare a cuantumului taxelor și impozitelor locale.

Consilierii generali au anunțat în şedinţa Consiliului General de joi majorarea cu 13,8% a taxelor și impozitelor locale pe care le vor plăti bucureștenii în anul 2024. Primarul general Nicușor Dan a declarat că această majorare este o obligaţie legală pe care Consiliul General o are de a majora aceste taxe în raport cu rata inflaţiei.

Primarul general a spus că nu propune nicio altă majorare a cuantumului taxelor și impozitelor locale.

La momentul în care proiectul a intrat la vot, mai mulți consilieri din grupul PSD au susținut că majorarea este inoportună.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Nu este deloc obligatorie această majorare de taxe și impozite locale. Este decizia primarului general de a pune pe ordinea de zi acest proiect. Și este decizia fiecărui consilier în parte dacă vom crește aceste taxe și impozite”, a spus consilierul genral Marius Pavel (PSD).

„Am reuşit să facem această plată astfel încât să fim credibili pe piaţa financiară”, a spus primarul Capitalei. Nicuşor Dan a mai arătat că astăzi era scadentă plata a 555 de milioane de lei către BERD, împrumut pe care municipalitatea l-a contractat în anul 2020, pe 3 ani.

Majorarea de taxe și impozite locale a fost aprobată de Consiliul Local cu 31 de voturi pentru, o abținere și 19 voturi împotrivă.

Primarul Capitalei a declarat că şedinţa CGMB de joi este una importantă şi că sunt mai multe obiective de investiţii importante ale municipalităţii care speră să progreseze.

Citește și