• Câteva din resturile submersibilului Titan au ajuns la țărm după implozia acestuia în urmă cu aproape două săptămâni.
  • Bucățile din metal au fost găsite la aproximativ 487 de metri de epava Titanicului.
  • Expertul Paul Hankin a declarat: ,,Am găsit cinci bucăți majore diferite care ne-au spus că este vorba de rămășițele submersibilului” .

Câteva dintre resturile submersibilului Titan au fost aduse la țărm după ce acesta a făcut implozie pe fundul Atlanticului în urmă cu aproape două săptămâni, scrie Sky News și Metro. Resturile metalice au fost aduse la țărm, în Canada, de nava Horizon Arctic. Bucățile au fost găsite la aproximativ 487 de metri de epava Titanicului.

Submersibilul Titan de la OceanGate Expeditions a dispărut la începutul acestei luni, dar, după o căutare amplă, au fost descoperite în cele din urmă unele resturi ale epavei.

Paul Hankin, expert, a declarat că există cinci bucăți majore de resturi care reprezintă indicii semnificative pentru anchetatori. El a subliniat: ,,Am identificat cinci bucăți majore diferite care ne-au confirmat că acestea sunt rămășițele navei Titan.”

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Resturi ale submersibilului Titan au fost scoase din adâncuri

Piesele metalice au fost acoperite cu prelate, după care au fost încărcate în camioane și transportate în vederea analizării lor.

Printre resturile recuperate se numără o bucată metalică de mari dimensiuni, curbată, și o piesă componentă cu multe cabluri.

Oficialii americani din domeniul maritim investighează și spun că vor emite un raport menit să îmbunătățească siguranța submersibilului, relatează The Mirror.

Anchetatori din Canada, Franța și Marea Britanie sunt, de asemenea, implicați în investigație.

O operațiune neîncetată de căutare și salvare a început pe 18 iunie, după ce submersibilul Titan a pierdut conexiunea cu nava-mamă. Conform specialiștilor, vasul a suferit o implozie la mare adâncime, care i-a ucis pe loc pe toți cei cinci pasageri plecați în expediție spre Titanic.

Printre cei care au murit la bordul submersibilului se numără miliardarul britanic Hamish Harding, renumitul scafandru francez Paul-Henri Nargeolet, proeminentul magnat pakistanez Shahzada Dawood și fiul său de 19 ani, Suleman Dawood, precum și directorul executiv al OceanGate, Stockton Rush.

Citește și

Ce talente neștiute avea Meghan Markle înainte să devină ducesă. CV-ul soției prințului Harry a fost făcut public

FOTO. Lewis Capaldi și-a anulat turneele din cauza problemelor de sănătate. De ce boală suferă artistul

Noi progrese în tratarea bolilor neurodegenerative. Cercetătorii explică implicațiile moleculare și genetice