• Un incendiu a avut loc, marți seara, la Spitalul de copii „Sfânta Maria”, din Iași
  • 31 de persoane au fost evacuate și nu au fost înregistrate victime
  • Costele Alexe: „Saloanele nu au mai fost reabilitate din anii 70”

Au apărut primele imagini din saloanele în care, marți, a izbucnit un incendiu la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a spus, miercuri dimineața, că acest corp de clădire nu a mai fost reabilitat în ultimii 50 de ani.

„Îi asigurăm pe toți ieșenii care au pacienți în spital că actul medical se desfășoară în condiții normale. Mulțumim ISU și cadrelor medicale că aseară la Iași a fost evitată o tragedie. La „Sf Maria” au făcut o serie de simulări și cadrele medicale au reușit să facă evacuarea acelor pacienți care erau în zona de siguranță. Corpul nu a mai fost reabilitat din ’70. Va întră în reabilitare din august”, a spus Costel Alexe.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Conform sursei citate, sunt mai multe nereguli care au dus la aprinderea focului.

Sunt o serie de nereguli și aici în secția unde a izbucnit incendiul nu știm unde este instalația electrică. Categoric și „Sf. Maria” și alte spitale au nevoie de investiții. Facem eforturi pentru a ne conforma și a implementa măsurile de siguranță energetică. Spitalul e din 1970. Echipa, împreună cu doamna manager, au igenizat spațiile și azi sunt operaționale”, a adăugat șeful CJ Iași.

Primele concluzii cu privire la cauza incendiului vor fi prezentate de ISU în urmă raportului, a conchis Alexe.

Un incendiu a avut loc, marți seara, la Spitalul de copii „Sfânta Maria”, din Iași. 31 de persoane au fost evacuate și nu au fost înregistrate victime.