• RSF a început conflictul la 15 aprilie.
  • Armata sudaneză a declarat că a distrus convoaiele RSF care se deplasau spre capitala Khartoum dinspre vest.
  • RSF a spus că armata a folosit artilerie și avioane de război.

Primul transport internațional de ajutor umanitar a sosit în Port Sudan în urma izbucnirii conflictului din țară, a declarat Comitetul Internațional al Crucii Roșii, scrie Sky News.

Cele opt tone de marfă conțin material chirurgical pentru spitalele sudaneze și voluntarii de la Societatea Semilunii Roșii din Sudan, inclusiv anestezice, pansamente și suturi. Patrick Youssef, director regional ICRC pentru Africa, a declarat: „Lucrătorii din domeniul sănătății din Sudan au făcut imposibilul. Îngrijirea răniților fără apă, electricitate și rechizite medicale de bază. Logistica necesară pentru a aduce provizii pe fondul unui conflict activ este extrem de dificilă și suntem ușurați să aducem acest material medical în țară.”

Se presupune că ICRC va trimite un al doilea avion în Sudan care transportă alte provizii medicale și personal de urgență.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Duminică mai devreme, forțele militare rivale din Sudan s-au acuzat reciproc de noi încălcări ale unui pact de încetare a focului care urmează să expire mai târziu. (RSF) a început conflictul la 15 aprilie.

Armata sudaneză a declarat că a distrus convoaiele RSF care se deplasau spre capitala Khartoum dinspre vest. RSF a spus că armata a folosit artilerie și avioane de război pentru a-și ataca pozițiile într-o serie de zone din provincia Khartoum. Niciuna dintre aceste afirmații nu a fost confirmată.

Citește și