• Prințul Harry a acuzat editorii tabloidelor de moartea mamei sale, Prințesa Diana.
  • El a depus mărturie la Înalta Curte din Londra împotriva editorilor tabloidului britanic Daily Mirror, acuzându-i că au obținut informații ilegal, prin piraterie telefonică și alte metode ilegale.
  • Harry a criticat presa tabloidă pentru atribuirea de roluri și stereotipuri membrilor familiei regale, menționând etichete precum „prințul playboy”, „eșecul”, „abandonul” și altele.

Prințul Harry a acuzat editorii tabloidelor că au „sânge pe mâini” și au provocat durere și suferință atât în viața sa, cât și în viața regretatei sale mame, Prințesa Diana. Această acuzație a fost făcută în timpul mărturiei sale la Înalta Curte din Londra, unde a devenit primul membru de rang înalt al familiei regale britanice care a depus mărturie în instanță în ultimii 130 de ani.

„Cât de mult sânge le va păta degetele care tastează înainte ca cineva să poată opri această nebunie?” Avocatul Mirror Group, Andrew Green, l-a citat pe Harry.

Harry a depus mărturie împotriva editorilor tabloidului britanic Daily Mirror, acuzând Mirror Group Newspapers că a obținut informații despre el în mod ilegal, prin piraterie telefonică și alte metode ilegale.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În timpul mărturiei sale, Harry a afirmat că unii editori și jurnaliști sunt responsabili pentru provocarea durerii, supărării și chiar a morții mamei sale, Prințesa Diana.

Prințul Harry susține că tabloidele i-au afectat copilăria

El a subliniat că impactul reportajelor tabloidelor asupra vieții sale a fost de lungă durată, care l-a afectat chiar încă din copilărie.

„În copilărie, la școală, aceste articole erau incredibil de invazive”, a spus el, afirmând că rapoartele au avut un efect și asupra celor din jur, inclusiv asupra mamei sale.

Prințul Harry a criticat și modul în care presa tabloidă atribuie roluri și stereotipuri fiecărui membru al familiei regale, făcând referire la etichete precum „prințul playboy”, „eșecul”, „abandonul” și altele.

„Din experiența mea ca membru al familiei regale, fiecare dintre noi este repartizat într-un anumit rol de presa tabloid”, a spus Harry. „Începi ca o pânză goală în timp ce ei decid ce fel de persoană ești și ce fel de probleme și tentații ai putea avea”.

Această mărturie vine după absența lui Harry în ziua de deschidere a procedurilor, în care a fost criticat pentru lipsa sa de prezență. Avocatul său a explicat că plecase din California abia în seara precedentă, după ce sărbătorise ziua de naștere a fiicei sale. Judecătorul și avocații părții adverse au manifestat surprindere și critici în legătură cu absența sa.

Prințul Harry a continuat să acuze presa tabloidă de rasism în ceea ce privește acoperirea și hărțuirea soției sale, Meghan, ducesa de Sussex, fapt care a dus la decizia cuplului de a părăsi viața regală și de a se muta în America.

Citește și: