• Peste 1.000 de răniți au fost transportați la spitale pentru tratament.
  • Multe familii spun că încă îi caută pe cei dragi.
  • Coliziunea mortală este cel mai grav accident feroviar din India din acest secol.

La cinci zile după ce un accident mortal de tren cu trei trenuri a provocat moartea a 288 de persoane în India, peste 80 de cadavre sunt încă neidentificate, scrie BBC. Accidentul produs vineri seara în statul Odisha a implicat două trenuri de pasageri și un tren de marfă staționat.

Peste 1.000 de răniți au fost transportați la spitale pentru tratament. Multe familii spun că încă îi caută pe cei dragi. Coliziunea mortală este cel mai grav accident feroviar din India din acest secol.

Marți, secretarul-șef din Odisha, Pradeep Jen, a declarat că bilanțul oficial al morților a crescut la 288 de la cifra anterioară de 275, în timp ce 83 de cadavre au rămas neidentificate.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

În urma accidentului, un tren de pasageri a deraiat după ce a intrat în mod greșit pe o cale ferată în buclă de pe marginea liniei principale și s-a ciocnit cu un tren de marfă staționat care era parcat acolo. Vagoanele deraiate au lovit apoi vagoanele din spate ale unui al doilea tren de pasageri care circula în direcția opusă.

Se crede că în cele două trenuri din India călătoreau peste 3.000 de pasageri, iar rapoartele spun că ambele trenuri erau pline. Membrii disperați ai familiilor pasagerilor din Odisha și din alte state s-au înghesuit în spitale, căutând informații despre cei dragi. Însă, în unele cazuri, identificarea cadavrului se dovedește a fi o adevărată provocare.

La spitalul districtual Balasore din Odisha, Muhammad Nizamuddin nu a putut revendica trupurile nepoților săi. Tafsir Ansari, în vârstă de 16 ani, și fratele său, Tausif, în vârstă de 13 ani, călătoreau cu trenul Coromandel Express împreună cu tatăl lor când acesta a suferit un accident. În timp ce tatăl este încă dispărut, fotografiile adolescenților, alături de cele ale altor câteva victime, au fost proiectate pe un perete din spital – Tafsir a fost etichetat cu numărul 20 și Tausif cu numărul 169 – pentru ca membrii familiilor lor să le identifice.

Citește și: