• „Au discutat, de asemenea, despre eforturile de a spori punerea în aplicare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”, a precizat purtătorul de cuvânt.
  • William se află în vizită la New York pentru Summitul pentru inovație Earthshot Prize.
  • Guterres va găzdui mâine un summit „fără menajamente” privind ambiția climatică.

Prințul William al Marii Britanii s-a întâlnit ieri, la New York, cu secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, cu care a discutat despre „eforturile necesare pentru a accelera lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru a proteja mediul înconjurător”, a declarat un purtător de cuvânt al ONU.

„Au discutat, de asemenea, despre eforturile de a spori punerea în aplicare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, precum și despre finanțarea pentru dezvoltare”, a precizat purtătorul de cuvânt.

William a vizitat organismul mondial format din 193 de membri, unde liderii mondiali s-au reunit pentru reuniunea anuală la nivel înalt a Adunării Generale a ONU. Guterres va găzdui mâine un summit „fără menajamente” privind ambiția climatică, informează Reuters.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE
HARRY POTTER DAY

Liderii se reunesc, de asemenea, luni și astăzi, la Națiunile Unite, cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, o listă de „lucruri de făcut” pentru 2015 care include eradicarea foametei și a sărăciei extreme, combaterea schimbărilor climatice și realizarea egalității de gen.

Guterres a avertizat că obiectivele „au nevoie de un plan de salvare global”.

William se află în vizită la New York pentru Summitul pentru inovație Earthshot Prize, unde va dezvălui finaliștii din acest an pentru premiul pe care l-a lansat în 2020 pentru a ajuta la găsirea de soluții la problemele majore de mediu.

„În urmă cu 80 de ani, lumea s-a reunit în acest mare oraș pentru a găsi o nouă modalitate, prin intermediul ONU, de a rezolva provocările noastre comune”, a declarat William după ce a ajuns la New York. „Știu că generația noastră poate lua măsurile îndrăznețe de care avem nevoie pentru a face schimbări în direcția unei lumi sănătoase și durabile.”

Citește și: