- O cutie de scule este o analogie destul de utilă de folosită.
- Prințul spune că indivizii „nu au experiența necesară pentru a face față”.
- William a adăugat: „Tuturor le place o cutie de scule, în special bărbaților”.
Prințul William a declarat că oamenii trebuie să mențină o „cutie de instrumente” cu tehnici pentru a-și îngriji sănătatea mintală, altfel, atunci când „ceva se schimbă masiv”, indivizii „nu au experiența necesară pentru a face față”.
Schimbul de replici a provocat, în mod inevitabil, speculații potrivit cărora William se referea la moartea mamei sale sau la dușmănia pe care o are în prezent cu fratele său, însă Prințul de Wales a avut grijă ca discuția, înregistrată împreună cu Kate Middleton, pentru BBC Radio 1, să se limiteze la generalități mai degrabă decât la detalii.
Prezentatoarea Pria Rai a reamintit, de asemenea, de celebra întrebare „Ești bine?” adresată de Tom Bradby lui Meghan Markle, când a început interviul întrebând: „Ce mai faci? Nu, serios, ce mai faci? Este o întrebare destul de simplă, dar care poate declanșa o conversație cu adevărat semnificativă.” Lui William și Kate li s-au alăturat în cadrul emisiunii speciale, al cărei clip a fost publicat marți dimineață și care urma să fie difuzat integral mai târziu în cursul zilei de marți, patru tineri adulți care au militat pentru sprijin pentru sănătatea mintală.
Kate a spus: „Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Unul dintre mesajele pe care încercăm să le încurajăm este faptul că toată lumea are o sănătate mintală și, în… același mod în care mergem la sală, trebuie să avem grijă și să ne hrănim și mințile”. William a adăugat: „Tuturor le place o cutie de scule, în special bărbaților. O cutie de scule este o analogie destul de utilă de folosit… Mulți oameni nu își dau seama de ce au nevoie până când nu apare efectiv. Poți să trăiești o viață într-un minut și ceva se schimbă masiv și îți dai seama că nu ai neapărat instrumentele sau experiența necesară pentru a putea face față”.
Antonio Ferreira, un activist în domeniul sănătății mintale care a fost diagnosticat cu schizofrenie în adolescență, a declarat: „Știu că nu toate zilele vor fi trandafirii și floarea-soarelui… în unele zile va trebui să mă împing în fața norilor pentru a vedea din nou acel soare. În zilele proaste, ceea ce trebuie să ții minte este să rămâi umil și să ai speranță. Pentru că după rău urmează binele, iar după bine urmează răul, după noapte vine ziua, după zi vine noaptea… Păstrează-ți speranța”.