Procesul federal asupra armelor lui Hunter Biden începe în Delaware

Odată cu lovirea ciocănelului unui judecător în Delaware, Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, a devenit primul copil al unui președinte în exercițiu care a fost inculpat penal, scrie BBC.

Procurorii susțin că tânărul Biden, în vârstă de 54 de ani, a mințit cu privire la consumul de droguri pe formularele de cerere când și-a cumpărat o armă în 2018.
El riscă până la 25 de ani de închisoare dacă va fi condamnat pentru cele trei acuzații federale, într-un caz care a început luni cu selecția juriului.
Domnul Biden a pledat nevinovat de acuzații.

Procesul – care are loc în timp ce tatăl său face campanie pentru realegere – este probabil să-i vadă pe procurori să aprofundeze detaliile grafice ale dependenței de cocaină crack a domnului Biden, oferind potențial hrană pentru inamicii politici ai președintelui.
Iată ce știm despre caz.

Care sunt taxele?

Biden se confruntă cu trei acuzații federale în acest caz: două acuzații de declarații false și o acuzație de deținere ilegală de arme. Toate acuzațiile se referă la achiziționarea unui revolver de la un magazin de arme din Delaware în octombrie 2018, pe care l-a păstrat timp de aproximativ 11 zile.

După recunoașterea lui Biden, acesta ar fi fost în pragul unei „dependențe deplină” de cocaină, la vremea aceea.

Cele două acuzații de declarație falsă provin din acuzațiile conform cărora a mințit cu privire la consumul de droguri pe un formular mandatat la nivel federal, atunci când a cumpărat arma.

Mai exact, procurorii susțin că el a susținut în mod fals că „nu a fost un consumator ilegal și dependent de vreun narcotic stimulent” atunci când a achiziționat un revolver Colt Cobra Special.

Al treilea număr este legat de deținerea unei arme de foc în timp ce se presupune că ar fi fost consumator de droguri.

Arma a fost aruncată și descoperită la un magazin alimentar din Greenville, Delaware, determinând o anchetă care, în cele din urmă, i-a condus pe anchetatori înapoi la formulare.

Ce dovezi există în cauză?

Pentru a-l condamna pe Biden, procurorii vor trebui să-i convingă pe jurați că a făcut cu bună știință declarații false pe formular, în încercarea de a înșela magazinul care i-a vândut pistolul.

În plus, ei vor trebui să demonstreze că domnul Biden a fost un consumator de droguri sau dependent de droguri și a luat în posesia pistolului, deși știa atât de multe.

Judecătoarea de district din SUA, Maryellen Noreika, a decis deja că avocații apărării nu pot argumenta că acuzarea poate obține un verdict de vinovăție doar demonstrând că domnul Biden consuma droguri în ziua în care și-a cumpărat arma.

În schimb, într-o ședință preliminară, judecătorul a fost de acord cu argumentul procurorilor conform căruia trebuie doar să dovedească că „utilizarea ilegală a avut loc destul de recent pentru a indica faptul că persoana a fost implicată activ într-o astfel de conduită”.

În dosarele făcute înainte de începerea procesului, procurorii au sugerat că se vor baza, parțial, pe mesaje text profund personale și pe alte comunicări făcute în timp ce domnul Biden era în chinul dependenței.

Într-un astfel de mesaj text citat în documentele instanței, Biden se referă la el însuși drept „un mincinos și un hoț și un vina și un utilizator, iar eu sunt delirant și un dependent, spre deosebire de toți ceilalți dependenți pe care îi cunoașteți”.

De asemenea, se așteaptă ca acuzarea să se bazeze pe mărturiile martorilor, printre care fosta soție Kathleen Buhle și fostul partener al domnului Biden, Hallie Biden – care este și văduva fratelui domnului Biden, Beau.

Procurorii vor putea, de asemenea, să menționeze propriul memoriu din 2021 al domnului Biden, în care acesta a detaliat experiențele sale ca consumator de droguri care „trecea douăzeci și patru de ore pe zi, fuma la fiecare 15 minute, șapte zile pe săptămână”.

„Toată energia mea s-a învârtit în jurul fumatului de droguri și a face aranjamente pentru a cumpăra droguri – hrănirea fiarei”, a scris el în carte.

În timp ce Biden a fost tăcut cu privire la proces, documentele legale depuse de avocații săi sugerează că se vor concentra asupra cât de mult cunoștea dl Biden de dependența sa la sfârșitul achiziției și asupra calității dovezilor în sine.

Avocatul său principal, Abbe Lowell, a cerut permisiunea instanței de a chema un martor expert care poate depune mărturie despre înțelegerea de către un dependent a problemelor legate de abuzul de substanțe.

„Cineva, cum ar fi domnul Biden, care tocmai finalizase un program de reabilitare de 11 zile și după aceea a trăit cu un însoțitor sobru, ar putea cu siguranță să creadă că nu este un utilizator sau dependent de timpul prezent”, a scris domnul Lowell.

Infamul laptop ar putea fi prezent

Printre cele mai proeminente probe de la proces este probabil că informațiile de pe laptopul infam al lui Biden, care a fost în centrul speculațiilor intense din mass-media și concentrarea instituțiilor de știri conservatoare.

Laptopul a fost, de asemenea, în centrul teoriilor nedovedite care îl leagă pe domnul Biden și tatăl său de corupție, pe care amândoi o neagă. Avocații lui Biden au susținut că computerul a fost manipulat înainte să cadă în mâinile anchetatorilor.

Avocatul special desemnat să supravegheze anchetele asupra lui Hunter Biden, David Weiss, a spus că argumentul falsificării este o „teorie a conspirației” fără „nicio dovadă”.

Într-un dosar din luna mai, procurorii au scris că laptopul conține „dovezi semnificative” ale vinovăției domnului Biden.

Ar putea merge la închisoare dacă va fi condamnat?

Cele două acuzații de declarație falsă implică fiecare o pedeapsă maximă de până la 10 ani, în timp ce al treilea cap de judecată este pedepsit cu până la cinci ani – ceea ce înseamnă că domnul Biden ar putea risca până la 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Pedepsele efective pentru infracțiuni federale sunt însă de obicei mai mici decât pedepsele maxime specificate de lege.

Dacă Biden este condamnat, judecătorul din caz va stabili în cele din urmă sentința după ce a luat în considerare liniile directoare de condamnare și o varietate de alți factori juridici.

Celelalte acuzații ale lui Hunter Biden

Pe lângă acuzațiile de arme din Delaware, Biden se confruntă cu acuzații federale separate în California pentru acuzațiile că s-a susținut de o evaluare fiscală, nu a depus și a plătit taxele în mod corespunzător și a depus o declarație fiscală frauduloasă.

La câteva luni după prăbușirea spectaculoasă a unui acord de pledoarie care ar aborda ambele seturi de acuzații anul trecut, dl Biden a pledat, de asemenea, nevinovat pentru taxele fiscale.

Exit mobile version