- Germania testează un vaccin pe bază de limfocite T, ca cel descoperit de Virgil Păunescu
- Dacă ar fi primit 5 milioane de euro, Păunescu spune că vaccinul lui era azi pe piaţă
- Virgil Păunescu: Vaccinurile de generaţia I nu pun capăt pandemiei
Vaccinurile anti-COVID aflate pe piaţă, crează anticorpi. Dar, sunt în lucru şi vaccinuri care îţi învaţă organismul să ucidă virusul.
La asta lucrează şi profesorul Virgil Păunescu, de la Timişoara. În lipsă de finanţare, a rămas în urmă. Germanii i-au luat-o înainte. Şi lui, şi nouă, ca ţară. Chiar acum, testează un vaccin identic cu al lui Păunescu. Uite cum a primit vestea, profesorul de la Timişoara.
Virgil Păunescu, director Centrul Oncogen Timişoara: „Cu mare tristeţe, pentru că Germania, vom constata în final, că a finanţat 10-20 de colective, care lucrează la dezvoltarea de vaccinuri, cu diverse tehnologii, de diverse tipuri. La fel se întâmplă probabil şi în Israel.”
Păunescu anunţa încă din februarie 2020 că a descoperit formula cea mai eficientă. Limfocitele T, folosite în tratamentul cancerului. Creează în organism o reacţie mai puternică decât imunitatea. Lasă virusul să pătrundă, dar îl anihilează. Efectul vaccinului durează până la 17 ani.
Şi, un astfel de ser este şi mult mai eficient şi mult mai ieftin. Dar, nimeni nu l-a luat în serios pe Păunescu.
Virgil Păunescu, director Centrul Oncogen Timişoara: „Am spus că suntem pe piaţă, într-un an de zile. Am fost ridiculizaţi, înjuraţi, că nu există, că nu se poate, că un vaccin durează 10 ani. Aşa este. Doar că această pandemie a pus o presiune foarte mare pe omenire, pe societate.”
Iar alte Guverne au înţeles asta. Şi au alocat zeci, sute de milioane de euro, pentru dezvoltarea unui vaccin. La noi, Guvernul n-a gasit 5 milioane. 5 milioane care ar fi adus România pe primul loc în lume.
Virgil Păunescu, director Centrul Oncogen Timişoara: „Multă incompetenţă, multă prostie, şi multă delăsare. “Lasă că fac alţii”. Noi am fi putut fi cu cel mai bun vaccin posibil. Când a avut România şansa să o ia, tehnologic, înaintea celorlalţi? Niciodată, în ultimii 20-30 de ani.”