USR PLUS și PNL și-au luat liber din Coaliție pentru o zi. Liberalii nu susțin proiectul partidului lui Barna și Cioloș care prevede o zi liberă plătită pentru vaccinare. Proiectul a fost astăzi pe masa senatorilor, prima cameră sesizată – asezonat cu circul specific parlamentului. Proiectul a fost respins.

„O zi susținută pentru vaccinare este un efort mic față de un potențial risc de 15 zile de spitalizare”, a spus Ștefan Pălărie, senator USR PLUS.

„PNL va vota împotrivă. Nu pentru că avem ceva cu colegii de la USR, respectăm Coaliția. Oamenii își doresc să stea acasă, este adevărat, și să fie plătiți, dar fiecare zi liberă însemnă 0,2 – 0,3 la sută din PIB (…) Eu cred că până ajungem la un nivel de trai ridicat să ne gândim mai puțin la zile libere pentru oameni”, susține Virgil Guran, liderul senatorilor PNL.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

„Nu pot să nu mă bucur când văd că merge Coaliția, doar că sensurile diferă! (…) N-am văzut până acum o campanie de mers la coafor împotriva stăpânirii vreunei molime. Să nu ne amăgim că nu există învoiri pentru vaccinare”, a spus Lucian Romașcanu, senator PSD.

„Zi liberă pentru vaccinare, s-ar putea să fie trei zile libere pentru vaccinare. Vaccin 1, rapel 2 si te mai duci o dată și cu copilul”, susține Evdochia Adelenei, senator AUR. Ea a mai adăugat: „Poți să te duci și-n timpul liber. La coafor nu-ți iei zi liberă, nici la manichiură nu-ți iei liber, așa că du-te-n timpul liber și te vaccinează, că pentru o injecție nu moare nimeni. Nu faci operație pe creier, fraților!”.

„Sunt uimită plăcut de decizia grupului PNL. Populația globului este folosită pe post de cobai, iar noi vrem acum să folosim copiii pe post de cobai. Apărați copiii!”, a spus și Diana Șoșoacă.