- Membrii Extinction Rebellion lovesc din nou. De data aceasta în Australia.
- Doi activiști de mediu și-au lipit mâinile cu lipici și apoi le-au așezat pe protecția din plexiglas a tabloului lui Pablo Picasso ,,Masacrul din Coreea” , expus la National Gallery of Victoria din Melbourne, Australia. Lucrarea nu a fost deteriorată
- Tabloul lui Pablo Picasso, pictat în 1951, ,,prezintă ororile războiului” , a comentat filiala din Victoria a organizaţiei Extinction Rebellion pe pagina sa de Facebook.
Doi activişti de mediu şi-au lipit mâinile pe protecţia din plexiglas a tabloului ,,Masacru în Coreea” al pictorului Pablo Picasso, expus duminică la un muzeu din Melbourne, Australia, au anunţat poliţia, protestatarii şi muzeul, potrivit Le Figaro.
Advertisment
Tabloul nu a fost deteriorat. În imaginile postate pe reţelele sociale de mişcarea Extinction Rebellion activiştii îmbrăcaţi în negru pot fi văzuţi ţinând mâinile pe opera expusă într-o sală de la National Gallery of Victoria din Melbourne (sud-est).
Recomandări
Un alt bărbat care purta un tricou cu simbolul Extinction Rebellion – o clepsidră înconjurată de un cerc – se afla lângă cei doi. La picioarele lor era desfăşurat un banner negru cu sloganul ,,Haos climatic = Război + Foamete”.
Protestatarii au rămas lipiți de tabloul lui Picasso mai bine de o oră
,,Se pare că cei trei protestatari au pătruns pe la parterul (muzeului) înainte ca un bărbat şi o femeie să se lipească de protecţia picturii de Picasso” , a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din statul Victoria.
Protestatarii – o femeie de 49 de ani din statul New South Wales şi un bărbat de 59 de ani din Melbourne – au fost ,,îndepărtaţi de pe tablou” la mai bine de o oră de la începutul presupusei acţiuni, a precizat poliţia.
Cei doi activişti, împreună cu un bărbat de 49 de ani din Melbourne, ,,au fost arestaţi şi ajută poliţia în cadrul anchetei” , a adăugat instituţia.
Ulterior, poliţia a declarat că cei trei au fost eliberaţi ,,în aşteptarea unor investigaţii suplimentare„.
Muzeul a declarat că a chemat poliţia şi a restricţionat accesul publicului în cadrul expoziţiei în timpul incidentului.
,,Mâinile protestatarilor au fost îndepărtate de pe plexiglas în siguranţă şi fără deteriorarea operei de artă” , a declarat un purtător de cuvânt al National Gallery of Victoria.
Tabloul lui Pablo Picasso, pictat în 1951, ,,prezintă ororile războiului” , a comentat filiala din Victoria a organizaţiei Extinction Rebellion pe pagina sa de Facebook. ,,Deteriorarea climei va antrena o accentuare a conflictelor în lume. Acum este momentul ca fiecare şi toate instituţiile să ia atitudine şi să acţioneze!” , a îndemnat organizaţia.
Partenerii noștri