• În Spania, job-urile din câmpul muncii au scăzut cu 17% în 2020
  • Protestele din Spania au fost coordonate de două uniuni denumite „UGT” respectiv „CCOO”
  • La Paris au fost arestate 34 de persoane
  • La Berlin manifestanţii au condamnat rasismul şi au încurajat migraţia

De Ziua Muncii au răsunat străzile. Au fost proteste masive în marile orașe europene. La Madrid, sute de persoane au cerut reglementări pe piața muncii. În special, vor salarii mărite.

„Nu numai în sectorul sănătății, dar în general. Sectorele esențiale sunt copleșite, iar liderii noștrii trebuie să știe asta. Mai ales atunci când vorbesc despre dreptul de a munci. Protejați-l și respectați-l”, a spus Vanesa Diaz, tehnician.

„Cred că ceea ce s-a schimbat este metoda de lucru. Alternative digitale dar și lucrul de acasă. Însă trebuie să fie reglementate”, a spus Ramon Cabamas, funcționar în bancă.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Proteste au fost și în Paris. Acolo, lucrurile au scăpat de sub control, iar poliția a fost nevoită să intervină în forță. 34 de persoane au fost reținute.

„Această pandemie a schimbat câmpul muncii pentru că oamenii nu au mai putut să lucreze. Astăzi încă mai sunt foarte mulți angajați în șomaj tehnic”, susține Philippe Martinez, secretar general Uniunea CGT.

„Simțim oarecum faptul că țara noastră a ajuns la un capăt de drum”, a spus și Olivier Crouillebois.

La Berlin, protestatarii au încurajat migrația și au condamnat rasismul. Și aici, poliția a fost nevoită să intervină pentru a dispersa mulțimea.