• Polițiștii ruși au ridicat 9000 de protestatari în două zile.
  • Belgia este pe locul 3 la numărul de morți COVID, raportat la populație
  • Angajații din industria restaurantelor din Ungaria cer redeschiderea restaurantelor

Protestele din Rusia domină imaginea internațională a arestărilor, dar proteste sunt în mai multe țări din Europa. Polițiștii i-au luat pe sus pe protestatari și în Țările de Jos, fosta Olanda, dar și Belgia, Polonia, Austria sau Cehia.

Duminica e zi de proteste de când rivalul lui Putin, Navalnîi, s-a întors în Rusia și a fost arestat. Polițiștii ruși au ridicat 4.000 de oameni in prima zi și 5.000 ieri.

Belgienii nu mai vor restricții dure

Obligați să stea după 9 seara, belgienii nu mai suportă restricțiile dure. S-au revoltat, iar politia a arestat sute de protestatari. Belgia este una din țările cele mai afectate de pandemie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Procentual, e pe locul 3 în lume la numărul de morți de Covid. Au murit 21.000 de oameni la o populație de 11 milioane. Doar Gibraltar și San Marino au procente mai proaste.

Ungaria e în stradă: „Nu avem bani de mâncare și nici pentru facturi”

Vecinii României au ieșit și au cerut Guvernului Orban ca restaurantele și hotelurile să fie deschise ca pe vremuri. „Nu avem bani de mâncare și nici ca să ne plătim facturile”, au fost plângerile angajaților și ale patronilor.

Polonia cere dreptul la avort

Proteste cu violențe au fost și în Polonia. Polonezii cer dreptul la avort. Guvernul de la Varșovia nu este de acord, așa că polițiștii au de lucru cu protestatarii mai hotărâți.