• Publicistul Ion Cristoiu spune că, înainte de toate analizele, trebuie luat în calcul cine l-a manipulat pe Prigojin.
  • Ion Cristoiu nu crede în succesul acestei mișcări, considerând că mercenarii, în număr de 20.000, nu pot rezista armatei ruse, de trei milioane de soldați.
  • Publicistul Ion Cristoiu spune că lichidarea grupului Wagner a început prin atentatele, inclusiv la Sankt Petersburg.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a declanșat o rebeliune în Rusia și susține că a preluat controlul asupra cartierului general militar din regiunea Rostov. Prigojin cere să se întâlnească cu șefii ruși ai Apărării, în timp ce trupele sale, conform spionajului britanic, se îndreaptă spre Moscova. Publicistul Ion Cristoiu spune că, înainte de toate analizele, trebuie luat în calcul cine l-a manipulat pe Prigojin. Trupele de mercenari Wagner ar fi, potrivit publicistului, ale statului rus, plătite de președintele Vladimir Putin.

Noi trebuie sa plecăm de la un adevăr și date exacte care arată că până acum 30 minute, Prigojin nu a spun nimic despre Putin. El era în război al unui grup de mercenari cu conducătorii armatei. În dimineața aceasta, Vladimir Putin a optat pentru conducerea armatei, ca să ne dăm seama că toată mașinăria de propagandă, de război, inclusiv Marea Britanie, precum și presa care a pus în mișcare, gata se prăbușește statul rus, se prăbușește Putin, dar ca să ne dăm seama, trebuie să vedem cine l-a manipulat pe Prigojin. După părerea mea, Putin. Greu de presupus că această grupare armată nu a venit cu banii lui Prigojin de acasă, iar această grupare a fost mai ales pusă de către conducerea statului rus pentru a rezolva diferite probleme, pentru a spune. Acești oameni care sunt în vizorul, în armata lui Prigojin, sunt până la urmă mercenari ai statului rus, spune publicistul Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: Eu nu cred în succesul acestei rebeliuni

Referitor la succesul acestei mișcări pornite de grupul Wagner, Ion Cristoiu nu crede în succesul acesteia, considerând că mercenarii, în număr de 20.000, nu pot rezista armatei ruse, de trei milioane de soldați.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Eu nu cred în succesul acestei rebeliuni. Sunt 20.000 de oameni, sunt mercenari în fața statului până la intervenția lui Putin. Până în această dimineață, Prigojin nu a zis în niciun moment, dimpotrivă, cumva l-a menajat pe Putin, am înțeles că a scris că Putin a optat, deci o să-l avem președinte. Opțiunea, faptul că Putin, pe de o parte i-a declarat trădători, pe de alta, după părerea mea, exagerează, sunt 20.000 de oameni, în timp ce armata rusă are 3 milioane. Acel grup nu este ucrainean, sunt ruși plătiți de Rusia. Armata a fost folosită de statul rus în afara Rusiei pentru diferite operațiuni în așa fel încât Rusia să se spele pe mâini. Eu vă mai atrag atenția că mai este un lucru foarte important, cu ceva timp în urmă occidentalii au amenințat că identifică cu ISIS acest grup, spune Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: Lichidarea grupului Wagner a început prin atentate

Publicistul Ion Cristoiu spune că lichidarea grupului Wagner a început prin atentatele, inclusiv la Sankt Petersburg, ale unor propagandiști de ai lui.

E ceva în neregulă. Oricât de tare i s-ar umfla capul nu poți și nu cred că au venit comisarii occidentali și el este atât de imbecil încât să asculte o promisiune a americanilor că după ce eșuează rebeliunea îl extrag și îl duc unde? Lichidarea acestui grup a început prin atentatele, inclusiv la Sankt Petersburg, ale unor propagandiști de ai lui. Ca o analiză arată că o rebeliunea este influențată, iar cel care câștigă va fi Putin. Va putea să aibă și el probleme cu armata că și el nu își permite să se schimbe cu Șoigu. Mai mult ca sigur propaganda rusă va pune pe seama lui Prigojin în toate crimele de război, susține publicistul.

Avem niște amenințări. Trupele s-au dus repede la Sankt Petersburg, nu pe teritoriul rus. Avem declararea în afara legii a grupului respectiv de către Vladimir Putin. Conflictul a pornit între ei și armata de rând. Au exagerat când au spus tot ce au făcut, așa cred eu. Ei sunt niște simpli mercenari, sigur, sunt niște mercenari ai lui Putin, dar intervenția lui Putin a contat, până în dimineața aceasta sunt convins că Prigojin a pariat pe Putin. Poate a fost manipulată, conchide publicistul Ion Cristoiu.

Citește și